31 de març 2009

Tarragona 2017 ha rebut l’aval de la Generalitat de Catalunya que ha aprovat en Consell de Govern donar suport a la Candidatura de Tarragona


El suport formal de la Generalitat al projecte que pretén fer de Tarragona la seu dels XVIII Jocs Mediterranis s’ha produït aquest matí en la reunió setmanal del Consell de Govern, que ha acordat donar el seu recolzament a la ciutat perquè esdevingui la candidata del Comitè Olímpic Espanyol (COE) a organitzar l’esdeveniment esportiu l’any 2017.
La decisió del Govern és, en paraules del president de Tarragona 2017, Mario Rigau, “molt important de cara a l’Assemblea Ordinària del COE, que tindrà lloc el 29 d’abril vinent i de la qual podria sortir una candidatura espanyola als Jocs”. Segons Rigau, “el recolzament de la Generalitat reforça definitivament la nostra proposta, basada en garantir una bona organització de l’esdeveniment amb la implicació directa de les institucions”.
Mitjançant l’acord, la Generalitat es compromet a impulsar la Candidatura, i a contribuir a que Tarragona consolidi el millor projecte esportiu, d’infraestructures i d’organització per poder acollir la competició. Aquest compromís ratifica la voluntat de col·laboració expressada en el seu dia pel president del Govern català, José Montilla, i pel vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira. A hores d’ara, algunes ciutats com Esmirna (Turquía) han declarat també la seva intenció d’aspirar a organitzar la divuitena edició dels Jocs, però no serà fins el 2011 quan el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis en decideixi la seu oficial.
El Rei d’Espanya, Juan Carlos I; el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; el president d’honor del COI, Juan Antonio Samaranch, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, són algunes de les personalitats que ja han mostrat també el seu recolzament a la candidatura tarragonina.