21 d’oct. 2008

Tarragona 2017 recorre en bicicleta les ciutats adherides a la Candidatura



275 ciclistes de tot Catalunya han participat aquest matí en el Ciclotour Tarragona 2017, una iniciativa amb un objectiu molt particular: promocionar la candidatura de Tarragona als Jocs Mediterranis a través dels municipis de la demarcació adherits al projecte.

A primera hora del matí, els participants han sortit del Moll de Costa del Port de Tarragona uniformats amb un mallot de suport a Tarragona 2017 i amb la intenció de recórrer els 130 quilòmetres de la ruta traçada pels organitzadors, el Club Ciclista Camp Clar en col·laboració amb la Federació Catalana de Ciclisme. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, José Cosano, ha assistit al tret de sortida de la marxa.

Entre el pilot que ha omplert de color les carreteres tarragonines, hi havia cares conegudes del món del ciclisme com ara Xavier Florencio, l’exciclista professional, Miguel Ángel Iglesias, i David Llauradó, medalla d’or en crono tàndem i medalla d’argent en persecució en pista als Jocs Paralímpics de Beijing ’08.

La Candidatura ha volgut agrair a cop de pedal el recolzament dels ajuntaments a un projecte que vol convertir Tarragona en seu dels Jocs Mediterranis, igual que ho va ser Almeria l’any 2005. El resultat ha estat una peculiar marxa que ha portat la il·lusió de Tarragona 2017 a tot el Camp de Tarragona.

Els ciclistes han pedalejat a través dels municipis d’Altafulla, Torredembarra, Calafell, El Vendrell, Valls, Alcover, La Selva del Camp, El Morell, La Pobla de Mafumet, Constantí, Reus, Cambrils, Salou i Vila-seca fins arribar de nou al Port de Tarragona. Tot per promocionar la candidatura tarragonina, que l’any vinent pot ser la ciutat designada pel COE per optar a nivell internacional a l’organització dels XVIII Jocs Mediterranis.

Per finalitzar la jornada, el delegat territorial d’esports de la Generalitat, Francesc Xavier Aguiló, ha estat l’encarregat de lliurar unes àmfores commemoratives al Club Ciclista Camp Clar, la Federació Catalana de Ciclisme, l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i al patrocinador de la iniciativa, el Grup Vicsan.