23 d’oct. 2008

Els olímpics tarragonins de Pequín es fan voluntaris


Laia Forcadell, Irache Quintanal, Natalia Rodríguez, Berta Castells i David Llauradó ja formen part del Voluntariat de la Candidatura als Jocs Mediterranis. Aprofitant l’acte de reconeixement de la Delegació del Govern i Tarragona 2017 a la seva participació en les Olimpíades de Pequín, els esportistes no han dubtat a l’hora de fer-se el carnet que els acredita com a voluntaris de la Candidatura.

L’Oficina del Voluntariat de Tarragona 2017 ha estat escenari de l’homenatge conjunt que la Delegació Territorial del Govern a Tarragona i l’Associació per a la Promoció de la Candidatura de Tarragona als XVIII Jocs Mediterranis han volgut realitzar als esportistes de la demarcació que han participat en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Pequín. El delegat del Govern, Xavier Sabaté, ha ressaltat “l’esforç i constància de tots ells” i ha afirmat que “els valors de l’esport haurien de estar, ara més que mai, presents en la societat”. Per la seva part, el president de Tarragona 2017, Mario Rigau, ha lloat el seu destacat paper com a difusors de l’esport tarragoní.

A l’acte, presentat pel periodista i autor del llibre 'Olímpics tarragonins', Francesc Joan, han assistit Laia Forcadell (400 metres tanques); Irache Quintanal (llançament de pes); Natalia Rodríguez (1.500 metres); Berta Castells (llançament de martell) i el ciclista David Llauradó (contrarellotge i persecució en pista als Jocs Paralímpics), que han rebut un àmfora símbol dels Jocs Mediterranis de la mà del delegat del Govern, Xavier Sabaté, del president de Tarragona 2017, Mario Rigau, del delegat territorial d’esports de la Generalitat, Francesc Xavier Aguiló, i del responsable de promoció esportiva de Tarragona 2017, Rafa Pintado.

El delegat de la Federació Catalana de Natació a Tarragona, Joan Maria Marsillach, ha estat l’encarregat de recollir l’obsequi en representació de la integrant de l’equip espanyol de natació sincronitzada, Andrea Fuentes, de la medalla de bronze als Jocs Paralímpics Deborah Font, i del seu germà Omar Font, també participant als Jocs Paralímpics, que no han pogut assistir a l’acte.

Així mateix, el president del Club de Tir Esportiu de Barcelona, Julián García, ha rebut el guardó en nom de la tiradora de Tortosa, Sonia Franquet, metre que el president del Club ISS L’Hospitalet, Josep Maria Piqueras, va rebre l’àmfora en representació de l’atleta de Flix, Raül Sabaté (medalla de bronze com a guia de Xavier Porras).
En nom de tots els olímpics tarragonins que han competit a Pequín, Natalia Rodríguez ha agraït l’homenatge i, en relació a la candidatura als Jocs Mediterranis, ha indicat que “Tarragona té capacitat per acollir un esdeveniment que seria molt beneficiós per a l’esport tarragoní”.