16 d’abr. 2009

El Parlament de Catalunya, dóna suport a la Candidatura de Tarragona 2017




Ahir vaig tenir l’honor d’assistir al Ple del Parlament de Catalunya on es va aprovar, per unanimitat de tots els Grups Parlamentaris, una Declaració Institucional que dóna suport a la Candidatura de Tarragona 2017. Va ser un dia molt intens i emocionant. Primer, un cop vam arribar al Parlament, i ens vam acreditar, ens va venir a rebre el Diputat i amic Sergi de los Rios, que ens va fer de guia molt amablement. Posteriorment, en vam dirigir cap a el menjador del Parlament, (era l’hora de dinar). Al dinar hi havia un diputat de cada grup parlamentari: per part del Grup Parlamentari de Ciutadans: Sr. Antonio Robles; Partit Popular de Catalunya: Sr. Rafael Luna; Iniciativa per Catalunya-Verds-Esquerra Unida i Alternativa: Sr. Daniel Pi; Esquerra Republicana de Catalunya: Sr. Sergi de los Rios; Socialistes-Ciutadans pel Canvi: Sr. Josep Casajuana i Convergència i Unió: Sr. Carles Sala. A banda també hi va ser present l’Alcalde de Tarragona, el Sr. Josep F. Ballesteros; el Tinent d’Alcalde i Coordinador de l’Àrea de Territori el Sr. Xavier Tarrés; el Cap de Gabinet de l’Alcaldia el Sr. Gustavo Cuadrado; així com una delegació de la Candidatura de Tarragona 2017 encapçalada pel Vicepresident primer Sr. Pere Valls, el Secretari de la Candidatura Sr. Miquel Pérez, la Cap de Premsa Sra. Maria Blanco i jo mateix com a Vicepresident segon.

Un cop vam acabar de dinar, ens va rebre en audiència el President del Parlament el Molt Honorable Sr. Ernest Benach, acompanyat del Vicepresident Primer de la Mesa el Sr. Higini Clotas i pel Secretari Quart de la Mesa Sr. Rafael Luna. En aquesta reunió, breu però intensa, l’Alcalde de Tarragona li va lliurar un exemplar del dossier de la Candidatura al President del Parlament.

Posteriorment, vam anar al Saló de Sesions. Pel camí vaig trovar-me amb diputats del meu partit com l’amic Xavier Vendrell al qual vaig saludar de manera molt efusiva, ja que feia temps que no el veia. Un cop asseguts a les nostres cadires a la llotja, ens va venir a saludar Vicepresident de la Generalitat de Catalunya l’Honorable Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira. Tot plegat, va provocar que, jo que sóc una persona bastant sentida, estigués com flotant en un núvol. Notava, i sentia que estàvem fent història, que estàvem vivint un moment històric. Va començar la sesió, el President Benach ens va donar la benvinguda, i posteriorment li va passar la paraula al Sr. Rafael Luna per què llegís la Declaració Institucional en la qual el Parlament de Catalunya, dona suport a la Candidatura de Tarragona 2017. Un cop la va acabar de llegir, aplaudiments dels diputats a la llotja de convidats, i, evidentment, nosaltres els hi vam tornar. Moment sublim, pujada de adranalina i emoció continguda...

Moltes gràcies a totes i a tots els Diputats, als Grups Parlamentaris i als membres de la Mesa del Parlament. Entre tots, ho farem possible. Aquesta ciutat s’ho mereix.

2 comentaris:

Apa Noi ha dit...

sols faltaria, que no es doguesim recozament, la liem pero GROSA

una pregunta personal

jo he estat en diverses ocasions al lloc on estavas al Parlament de Catalunya
que senties?

Salvador Guinart ha dit...

Tu sempre a punt per "liar-la"... ;-)

Jo era la segona vegada que anava al Parlament de Catalunya en una sesió. La primera, però, vaig anar com a públic. Aquest cop, tot ha estat més solemne. A mi personalment, que sóc una persona que s'emociona amb certa facilitat, va haver un moment - concretament quan el Sr. Luna va començar a llegir la declaració institucional-, que em va passar pel cap tota la feina feta, i l'esforç de molta gent començant pel Mario Rigau. Quan va acabar de llegir la declaració institucional i els diputats i diputades van començar a aplaudir, reconec que em vaig haver de contenir per què no caigués cap llagrimeta. Amb tota seguretat farem més coses, veurem i ens entrevistarem amb gent important... però dimecres va ser especial per que estavem al meu parlament, al Parlament de Catalunya.