10 d’oct. 2008

ELS SOPARS DEL FÒRUM

Des de fa 12 anys, concretament des del febrer de 1996, que organitzo uns sopars mensuals amb una colla d’amics. La finalitat d’aquests sopars, a banda de veuren’s i xerrar una estona, és la d’aprendre coses noves. Convidem a una persona per que ens faci una xerrada, i després s’obre un torn obert de paraules, en el qual la gent expresa la seva opinió i adreça preguntes al ponent.

Com us podreu imaginar, durant aquests dotze anys, em tractat un grapat de temes, tots ells molt interessants. Hem parlat de patrimoni, de la reforma de l’ensenyament, del futur de l’avellana, de cooperació, del Sahara Occidental, de la setmana santa de Tarragona, de les sectes, de la comunitat gitana de Tarragona, de seguretat ciutadana, de la cova urbana, de l’Euro, de la Tarragona franquista, de la integració de l’indústria química a Tarragona, de la llei d’estrangeria, de la Maçoneria, de la objecció fiscal, del laicisme, del Carlisme, dels reptes de l’esglèsia al segle XXI, del procès de pau a Euzkadi, del dopping a l’esport, de la problemàtica de l’aigua, dels 10 anys de Tarraco Viva... i un llarg etcètera de temes. Com veieu intento alternar temes locals amb temes de caràcter més general.

Els ponents que han passat per aquests sopars, fan que haguem tingut autèntics luxes, i que li hagin donat a les trobades un prestigi i prestança. A tall d’exemple us enumero uns quants: Joan Menchón, Rosa Gairal, Antoni Terceño, Josep M. Salvadó, Enric Seritjol, Enric Pujol, Joan Prat, Xavier Abelló, Joan M. Basora, Josep-Lluís Carod-Rovira, Miquel Blay, Josep Sánchez-Cervelló, Joan Maria maixé, Josep Maria Solé i Sabaté, Jordi Jaria i Manzano, Josep M. Yago, Santiago J. Castellà, Bernat López, Jordi Piqué, Jaume Pujol (Arquebisbe de Tarragona), Joan Miquel Nadal, Antoni Batista, Joan Maria Abelló, Carles Cortés, Josep F. Ballesteros, Josep Bargalló, Antoni Jordà, Mario Rigau, Magí Seritjol..., em deixo molts, però es que la llista és bastant llarga.
Encara que la mitjana d’assistència és de 16-20 persones, crec que és un format ideal per poder portar un sopar en condicions, han passat per aquest sopar (almenys una vegada) 153 persones, que es diu aviat.

Ahir, vam tenir un altre sopar, i aquest cop el ponent convidat era l’Alcalde de la ciutat, el Sr. Josep Fèlix Ballesteros. Era la segona vegada que venia, va venir tot just ara fa un any i un mes, ja que es va comprometre a tornar i explicar com havien quedat els temes pendents d’ara fa un any, com de temes nous que s’enceten en aquest nou curs polític.

A banda de que com a persona és encantador, ens va explicar temes ciutadans molt interessants. Vam tractar per exemple temes relacionats amb el POUM (la seva total renovació, l’anella verda, el consens amb els veïns, etc); de patrimoni i de promoció económica; de planificació de ciutat (fins ara una cosa inèdita); de llars d’infants (hi ha 4 en cartera); dels consells de participació; de la posada en marxa de l’Agenda 21; dels pressupostos municipals (refinançament del deute, augment de les inversions i el ritme de les obres públiques...); de cultura, de benestar, d’habitatge públic; de l’EMT i de la mobilitat per Tarragona; dels centres cívics... o sigui, que vam fer una radiografia de la ciutat molt interessant amb un ponent de luxe. Un privilegi per a tots els assistents saber de primera ma, per part de la primera autoritat de la ciutat, quines propostes hi ha en cartera, i el que és també molt important: en un ambient sensacional.
Les fotos són del sopar d’ahir.

















5 comentaris:

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Interessant tot plegat.

I què, aquests catedràtics, polítics i personalitats tan importants (moltes d'elles van ser al seu dia professors meus però més val que no es difongui, perquè es podrien avergonyir de l'element que ha sortit de la facultat que està fotent canya a tort i a dret), ja han trobat la fórmula per arreglar el món. I em penso que el problema ja no té remei.

Salut i salutacions.

Jobove - Reus ha dit...

entro i veig que us ho passeu molt be i marxo amb una mica d'enveja paios !!!

salutacions

Salvador Guinart ha dit...

Hola Blas,
no es tracta d'arreglar el món (per molt que volguéssim, no podriem), si no de passar una bona estona, amb molt bons amics, escoltar a la persona que em convidat, i engegar un debat. Res més. No sóc pretenciós. ;-)
Respecte el que dius dels professors, els meus pares també van llençar les peles quan em van portar a La Salle. Afortunadament per a la seva butxaca i per la meva salut mental, només vaig estar 6 anys. Després a Sant Josep Obrer, tot va ser molt diferent. Allà vaig fer els amics de veritat.

Salut!

Salvador Guinart ha dit...

Bona tarda Té!, gràcies per passar. Tinc molt clar que són dos dies i un ens el passem currant i dormint. Per tant, i com diria aquell: "que me quiten lo bailao".
Una abraçada cordial! ;-)

La casa de Pinel ha dit...

blas mas que abergonzarse de ti, deberan felicitarse, un abogado como tu con un par de deixos.
eso es motivo de orgullo, un dia que los junte otra vez el salvador y que se vengan ha una de nuestras chocolatadas, ya veras como te felicitan señor letrado.