15 de febr. 2008

DICTADURA LINGÜÍSTICA











El passat dimecres, al diari Avui, el periodista Iu Forn publicava aquest article fent referència a la "dictadura lingüística" que es pateix a Catalunya. Jo paralelament, he visitat la web de Convivencia Cívica Catalana i he vist els videos de les intervencions del Sr. Francisco Caja del passat 19 de desembre de 2007 al Ple del Parlament de Catalunya. Defensava una iniciativa legislativa popular per l'ensenyament en "Lengua Materna y el Bilingüismo Escolar". La iniciativa va ser rebutjada, i ara sembla que aniran a instàncies europees.
Si teniu un moment, "gaudiu" amb els arguments d'aquest senyor. Són per posar-se les mans al cap!.

Salut!

33 comentaris:

zel ha dit...

Nano, els vaig veure fa uns quants dies gràcies a un bloggero menorquí i vaig quedar garratibada...Gent així hauria d'anar a la foguera de dret, ja veus de quin pal trunfen!!!
Petons, a tots quatre!

Anònim ha dit...

I de la frase de la ministra on deia "... el catalán, una de las lenguas hispánicas...", no hi ha cap cometari a fer?? En sentir-la per la radio, em vaig quedar de garrativat!!

Salvador Guinart ha dit...

Anònim del 16 de febrer, em podries especificar ben bé de que va???. I, si a més tinguéssis una adreça per passar-ho al bloc t'ho agraïria moltíssim.
Moltes gràcies per entrar al bloc i dir la teva.
Salut!

Salvador Guinart ha dit...

Roser, estimada!!!, moltes gràcies per ser-hi. Realment, és surrealista. Aquí a Tarragona, no tenim fogueres. Tenim la Muntanya de l'Oliva. I no em preguntis per què... ;-)

Unknown ha dit...

Treu la foto d'aquest ogre... fa mal a la viiiiiiiistaaaaaaaaaaaaaaa :-P

jejejejej

T'accepto el premi, mira-ho al post de diumenge!

Anònim ha dit...

salvi
Tu ja sapS el que penso
però crec que ells fan la seva feina i els altres no la fan o la fan malament o si mes no es barallen
.

Que fa el Caja al parlament de Catalunya,,( això te un Curro)

Qui mana al nostre PAIS,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Que passa amb les cinc barres del llogo de Tarragona................

No fem les coses ven fetes

LA GALLINETA DIU QUE NO

rcm

Cèsar Llamborda ha dit...

Segfur que no són cinc barres, són cinc pilons d'aquells del carrer del Compte

Salvador Guinart ha dit...

Ei Tondo, avui hi passaré i ja diré el qué. He estat liat i no he pogut passar.
Salutacions!

Salvador Guinart ha dit...

Rosend,
tens raó, alguna cosa no estem fent bé.
La gallina ha dit que no, visca la revolució!!

Salvador Guinart ha dit...

Ei Cesar, quin honor!!!!. A veure si passes més sovint, paio!!
Salutacions!

mossèn ha dit...

dictadura ... paraula composta amb evidents connotacions sexuals ... salut

Anònim ha dit...

el primer pas ensenyar a les escoles respecte i a respectar.
a partir d'aquí tot serà més senzill.
mentres no siguem capaços d'això...feina rai

salutacions cordials
ricardo santiago.

Unknown ha dit...

Totalment d´acord amb la Zel. No esteu cansats de sentir sempre la mateixa cançó enfadosa en boca del dimoni espanyol?

Cèsar Llamborda ha dit...

Fet

Salvador Guinart ha dit...

Mossèn, dicta DURA. Aquest nom (Dicta), li heu posat a la vostra tercera cama???. Interessant, si més no, per a les beates! ;-)

Salvador Guinart ha dit...

Bentrovat Ricardo!, efectivament, el respecte és un component que no el fem servir de manera habitual i després passa el que passa.
Jo crec que no hi ha remei.
Una abraçada!

Salvador Guinart ha dit...

Bon dia Núria i benvinguda a aquest espai de diàleg. Efectivament, això ja comença a fer pudor, però no m'he pogut estar. Volia també provocar una mica al personal per que sembla que ara estem tots una mica "apollardats", i perdona l'expressió. Que quatre ximples que es dediquen a la política ho empatifin tot, no vol dir que la política no tingui la seva part positiva i necessària per la convivència. Però ja se sap, és més fàcil tirar pel dret, i dir que tot és una merda. (és el discurs dels convergents des de que van perdre la Generalitat). Per exemple.

Anònim ha dit...

Home no et passis, els de convergencia no diuen sempre que tota l'actual es "merda", a més no van "perdre" la Generalitat, els hi van "pendre" i aixó que van quedar a 11 Diputats del que ara la presideix. Despres passa el que passa.

Salvador Guinart ha dit...

"Feliu",
Fes un repas dels comentaris que has anat deixant pels blocs, i si ets capaç, fes un acte d'humiltat i digues si no és propi d'una persona resentida tot el que vas abocant aqui i allà. Això si, des de l'anonimat.
Té collons!
I, company, el discurset ja ratlla una mica. Si sou incapaços de trobar complicitats amb altres partits, es que alguna cosa no heu fet bé.

Anònim ha dit...

Propongo QUE en el próximo pleno del Ayuntamiento de TARRAGONA, , una moción en la que instan al presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero a rectificar "inmediatamente" sus declaraciones en el 'Diario de Córdoba', en las que "apoyaba" la candidatura cordobesa hacia el 2016.


"es evidente que el gobierno apoya a Córdoba y que el PSC de TARRAGONA Y DE CATALUÑA, no pinta nada en el PSOE nacional, es un cero a la izquierda". Asi "el principal escollo que tiene TARRAGONA para conseguir la candidatura se llama PSOE, como lo evidencian las declaraciones de Zapatero y sus ministros

RCM

Salvador Guinart ha dit...

Realment, Rossend, aquí el ZP no ha estat encertat. Tots sabem de les possibilitats de Tarragona, però tampoc cal fer aquest tipus de declaracions.
Salut amic!

Anònim ha dit...

ES QUE UN DIA D`AQUEST DIRA QUE ELS JPCS FDEL MEDITERRANI PREFEREIX ELCHE

RCM

Anònim ha dit...

Salvi, no resentit no, indignat, no governa el partit que ha guanyat les eleccions, on has vist tú a la Europa democratica tal cosa, que 3 partits perdedor sumin per posar-se a governar, serà legal aquí, pero es antidemocràtic. A més el pacte no el vau fer pel bé del país al vareu fer i a priori per les quedires mutues. Pero com a tot a arreu no hi a mal que 100 (ó 8) anys duri, penso que els de CiU, sabran que fe la proxima vegada. I mira que estar orgullós de l'entrega de la Presidencia de la Generalitat al Montilla de la exejucita del PSOE i consentir la "patada" al Maragall en qui primer vau pactar.
De humilitat res, de res en l cara i al cap ben alt, que si tenim estatut es perque el va salvar CiU que valtros a més que ja havieu acceptat menys nivell, al damunt per un atac de banyes vau fer campanya pel NO, i quedar-nos amb el de 1979. Salut i República (confederal)

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

salvador, què ens han d'ensenyar a natros de dictadura lingüística? Cadascú que parli com li roti.

Salvador Guinart ha dit...

Blas Jesús, evidentment. Tens raó... però es que aquests para-feixistes em foten a parir. Des de quan aquí s'obliga al personal a parlar català????, que parlen els estudiants al pati???, i al carrer???. Quants diaris hi ha en català???, i radios???, i televisions???... òstia, es que sempre igual, nen. Per part de mare, tota la meva família és d'Andalusia, i, francament, estic fins els collons d'aquestes parides (i la meva mare "ni te cuen"). A casa cadascú parla el que li rota, i al carrer, i a la feina, i quan fot un polvo... faltaria més!. Estic fart d'aquests resentits!

Josep (sl) ha dit...

Jo també escrit sobre el tema.

Anònim ha dit...

el dilums plenari, ems veuren o no
rcm

pd. com esta el CAP o

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Salvador,

Amb tots els respectes, jo si hagués escrit un post sobre aquest tema hagués desgranat els arguments el Sr. Caja i un a un els hagués contraargumentat... dir que són per posar-se les mans al cap i ja està no genera gaire diàleg. Per això totes les intervencions que has tingut han anat cap al mateix cantó.

I dir para-feixistes i coses així als que no pensen com tu no està maco...

Rep una cordial salutació.

zel ha dit...

Impossible que no puguis fer allò que tu i jo sabem, torna a provar-ho, pas a pas i sense presses, creu-me, si jo ho vaig fer, tuuuuuuuu, pots! petons!

Unknown ha dit...

Per salut pública caldria ja deixar de veure la foto de l'energímen barbut en el primer post....

Sispli!

Salvador Guinart ha dit...

Joan Miquel, els respectes son mutuus, no ho dubtis. Podria haver desgranat els motius que dona aquest senyor?, si, ho hagués pogut fer. Hagués pogut fer moltes coses... tantes!!!. Però mira, ho he deixat així i que la gent digués la seva. I sobre el que dic de parafeixista... doncs mira, ho mantinc. Començo a tenir allò que no sona, una mica ple (de fet moooolt ple), dir segons que sobre la llengua tot just a Catalunya em fot i em fot molt. Per tant, i perdona, aquest paio és un parafeixista, i no ho dic per que no opina com jo, eh?, no fotem!!. Si dius això es per que no em coneixes (com és el cas, evidentment).

Salutacions, i tapa't que a Sofia fa fred!

Anònim ha dit...

Doncs Salvi, em sembla que tard o d'hora s'haurà de parlar seriosament amb aquests senyors. Titllar-los de parafeixistes i quedar-se tant ample serveix de ben poc: per quedar-se ample i content. Em preocupa la pobresa argumental dels "catalanistes" perquè repetim el de sempre i tenim un discurs que sona gastat i antic, sense força de convicció.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Se m'ha passat de la vista aquest post, tu.

Cadascú que parli com li roti, coi, faltaria més, sense fotre a qui parla d'una altra manera, collons, que no és difícil.