26 de juny 2013

Arrenca la reunió constitutiva del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Comença el compte enrera...

Avui és un gran dia. Ha estat un dia de gala al Parlament de Catalunya. Avui s'ha constituït la comissió del Pacte Nacional al Dret a Decidir. 

Més de 40 entitats i grups polítics parlamentaris, llevat del PSC, PP i Ciudadanos, s'han tancat durant més de dues hores a la sala  de sessions de la cambra catalana per articular un acord per la consulta sobiranista a Catalunya.

Fa mal als ulls que un partit de tradició catalanista com és el PSC s'hagi alineat amb els partits anomenats unionistes. Evidentment que cadascú fa el que creu que ha de fer, però una cosa és formar part de la comissió del Pacte Nacional del Dret a Decidir, i després demanar el vot pel NO, però, ja d'entrada no estar d'acord perquè els ciutadans de Catalunya es puguin expressar, francament, ho trobo molt fort. Tots sabem que el PSC no és un partit independentista, però negar el dret democràtic als seus conciutadans a poder expressar la seva opinió em sembla una broma de mal gust.

Un cop ha acabat la trobada, el Conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha declarat als mitjans de comunicació que: "S'ha posat de manifest que no cal pensar el mateix per defensar el dret a decidir". "La democràcia no és el problema, ans al contrari: és la solució. Ha estat el comú denominador de tots els participants".

A llarg d'aquesta setmana, el President Mas enviarà una carta al president Rajoy, on li explicarà els resultats de la reunió i a les conclusions a les que s'han arribat.




7 comentaris:

angel fernandez ha dit...

si senyor un gran dia, avui és el dia que embaecamos per anar cap itaca, el qual no pugi després que no parli i alcuno que es treguin la c de català ...... (sempre seran espanyol i no obrer)

Salvador Guinart ha dit...

Efectivament amic Angel, cadascú és com és... i s'ha de respectar totes i cadescunes de les opinions, pensaments, etc. Ara bé, és decepcionant, molt decepcionant que el PSC no hi sigui. Conec uns quants (tampoc conec tants com per poder fer una enquesta o un simple treball de camp) militants socialistes, i estan emprenyats i desorientats. No sé xiquet, ells sabran el que fan. El temps dirà.

Moltes gràcies per participar i deixar el teu comentari. Una abraçada amic!

Unknown ha dit...

M'agrada la tranquil.litat, la normalitat, la pausa i la mesura dels temps que estan portan a terme els politics que amb valentia han decidit tirar endavant aquest projecte. Pero tinc por..... por de que un cop mes els catalans en els moments claus fallem i tinguem un cop tan dur que ens costi anys refer-nos. Por de que es torni a repetir el ridícul de l'Estatut. Por que quan sigui el moment tinguem por. Por de que el sembla que pugui ser no sigui tal com creiem que será. .... Pero be curiositat, ganes, il.lusio hei il.lusio no hi manquen. Un abraçada

Salvador Guinart ha dit...

És normal que tinguis por company. Estem en un procès sense precedents; no tenim "manual d'instruccions". Anem una mica a cegues, i amb un estat que et posarà TOTS els entrebancs possibles.

Sobre el que dius del ridícul de l'Estatut, no vam ser nosaltres, van ser els polítics madrilenys i el tribunal constitucional (que de vegades sembla el tribunal de la santa inquisició), els que ens ho van tirar enrera. La feina de la gent i la del Parlament, ja estava feta.

Jo estic molt il·lusionat i com per part del govern hi veig fermesa, de moment estic tranquil. Ara, no serà un camí de roses...

Salvador Guinart ha dit...

Gràcies Sargantana.

zel ha dit...

Un llarg, molt llarg silenci! Bentornat!

Salvador Guinart ha dit...

I bentrobada estimada. Petonets!