5 d’ag. 2009

MOU-TE PER… (L’ALCALDIA DE) TARRAGONA





Des de fa unes setmanes, ha sorgit a Tarragona una plataforma que s’anomena “Mou-te per Tarragona”. D’entrada, em sobta la “casualitat” dels colors corporatius que utilitza la plataforma en qüestió, perquè són idèntics als que fa servir Convergència Democràtica de Catalunya. Però ja dic, serà qüestió de “casualitats”. Tampoc cal ser malpensats. Tot i així, també “em sobta” que al capdavant de la plataforma hi hagi algunes persones de l’orbita convergent o pseudoconvergent. Curiós tot plegat.

També em crida l’atenció i trobo una mica surrealista, que l’esmentada plataforma demani, entre d’altres coses, un by-pass perquè el tren d’alta velocitat passi per Tarragona. On estava aquesta “plataforma” quan es va decidir que l’estació de l’AVE havia d’anar a La Secuita?; quins dirigents polítics, i amb els seus partits corresponents al darrera, van fer aquesta proposta?; ara que tenim instal·lada l’estació a La Secuita, voleu dir que ens faran massa cas?, voleu dir que no ens pendran per “tontos” i veuran que no sabem el que volem?. El temps en el qual es podien prendre algunes decisions al respecte ja ha passat ja molt de temps i a hores d’ara, amb l’estació de La Secuita construïda, funcionant i consolidada entre els viatgers, sincerament, em sembla un tema una mica pelegrí per iniciar el moviment d’aquesta plataforma que, sospito, no és més una mena de trampolí perquè Convergència intenti recuperar la pistonada que va perdre, juntament amb les darreres eleccions municipals. I com cou tot plegat, encara... Sospito que al darrera d’aquest “Mou-te per” els responsables de la plataforma han elidit el que jo afageixo entre parèntesi (l’alcaldia) de Tarragona.

Una altra qüestió: aquesta “plataforma-tapadora” s’ha fet força popular entre el públic tarragoní posant a la venda en una parada a la Rambla Nova, unes samarretes (Txatxi txamarretes en diuen), algunes de les quals porten estampats lemes d’un gust més que dubtós. Al costat d’algunes frases enginyoses, n’hi ha d’altres, especialment un, que deixa molt a desitjar, perquè a hores d’ara un “Reus is not Tarragona. Encara li falta molt”, deixa ben clar que no busca complicitats amb la ciutat veïna, sinó que més aviat atia el foc de la rivalitat i l’odi destructiu que alguns sectors d’ambdues ciutats s’han proclamat obertament de l’una envers l’altra. Voleu dir que cal tornar a avivar aquest malestar? Jo penso que no.

Em sap greu per la gent, per la bona gent d’aquesta ciutat, que n’hi ha i molta, que és susceptible de deixar-se enredar d’aquesta manera i que actua de bona fe. Però això, com tot, ja veurem com acaba. Serà el temps qui ens dirà el què i el perquè de tot plegat, com sempre, un cop “la comedia è finitta”.

3 comentaris:

zel ha dit...

Evidentment, no conec els llocs, però sí que "pillo" la tela dels convergents, rei, aquí, al meu Empordà, CIU ha fet durant anys moltes barrabassades, perquè no tenien totes les alcaldies, poques a pobles petits, però si tenien molt pes a nivell de consell comarcals i de diputació, i com sempre, moltes mans amigues que els permetien fer i desfer a nivell d'infraestructures. Però no defallim, fa dos mesos, aquí on visc, vam aconseguir en derrocar un pas elevat que no deixava veure Viladamat venint de l'Escala, i que es va fer en temps de l'alcaldia convergent. Ara ja no hi és, hi ha una preciosa minirodona que no mata el paisatge. O sigui que encara hi ha possibles... Petonassos!

La casa de Pinel ha dit...

sin duda alguna el utilizar la rivalidad entre reus y tarragona me parece muy feo, de poca cabeza el utilizar algo asi, respecto a la relacion del movimiento con cdc pues no seria de estrañar tambien si fuese asi de una maniobra poco etica se trataria pero amigo en la politica todo vale o eso dicen, tan solo se a de ver los anuncios del psoe en campaña, lo dicen todo para intimidar y ganar, salvador no me gusta la politica y esta nueva artimaña me das mas fuerzas para que me guste menos, un saludo

Mon ha dit...

ja moltes altres coses per moure's per Tarragona i hi ha persones que se'n entesten en rinxolar el rinxol. Pensó que cal mirar mes enllá. Pel que he vist dels que hi van al devant de la campanya n'hi uns quans que mai s'han bellugat per res que no fos els seus interessos propis