5 d’ag. 2008

EL JORN DELS MISERABLES (Dedicat a la Zel)



Ja he escrit altres vegades que això dels blocs et permet “conèixer” virtualment a tota una sèrie de gent, que, d’alguna manera o altre, et dóna la sensació de que la coneixes de “tota la vida”. D’alguna manera o altre, aquestes persones “entren” al teu ordinador, i per tant a casa teva. És el cas, per exemple, de la persona a la qual avui li dedico aquest escrit, a la ZEL. Un plaer tenir-la en el llistat d’amics virtuals. Ho dic sincerament, amb la ma al cor. És tot un luxe.

També, però, malauradament he tastat l’altre cara de tot plegat. I m’he adonat de que, hi ha molta misèria i molt d’impresentable “suelto”.
En tot l’afer de la Candidatura dels Jocs del Mediterrani 2017, he vist enveja – la puta enveja – la mala llet, i ganes de dinamitar-ho tot, persones roïns, miserables i menyspreables.
Passo de donar noms i de constestar les absurditats que he anat llegint aquests dies per alguns blocs. Algun fins i tot s’ha fet “célebre” i famós. Quina barra!
He llegit infàmies. M’entren ganes de vomitar. És patètic.
Hi ha qui té moltes ganes d’engegar-ho tot a pastar fang. Com no ha estat una idea seva ho vol dinamitar. Però, ni res ni ningú – i menys algun mindundi que es pensa que és alguna cosa - aconseguirà el seu objectiu.
La il·lusió de moltíssima gent, la seva implicació i ganes de fer les coses ben fetes farà que tirem endavant. Portem sis mesos treballant intensament, i encara queda molt de camí per recórrer, i farem el que calgui per que tot això tiri endavant. Malgrat les misèries i encefalogrames plans diversos.
Som així. Som de llarg recorregut i no pararem fins aconseguir-ho.
Adjunto l’acord que va pendre la Junta Directiva reunida ahir en sessió extraordinària.
Salut!

Declaració pública de la Junta Directiva de Tarragona 2017

La Junta Directiva de l’Associació per a la Promoció de la Candidatura de Tarragona als Jocs Mediterranis (Tarragona 2017), reunida en sessió extraordinària en data 4 d’agost de 2008, davant de les informacions i actuacions recents clarament perjudicials per a la imatge i l’objectiu de la candidatura vol fer la següent DECLARACIÓ PÚBLICA:
1) Afirmar que totes les insinuacions o acusacions sobre irregularitats en la gestió de la candidatura o en l’adjudicació a empreses de serveis per a la mateixa són rotundament falses, difamatòries i calumnioses.
2) Aquest organisme de direcció ha posat en mans d’experts jurídics la possibilitat d’emprendre accions legals contra les persones i mitjans que han estat originadors o col·laboradors de la desagradable polèmica, causant un clar perjudici a l’entitat, al seu president executiu, Sr. Mario Rigau, i a terceres persones i entitats.
3) Ratificar la correcta gestió d’aquesta Junta i del seu president executiu, Sr. Mario Rigau.
4) Manifestar la sorpresa d’aquesta Junta i lamentar les informacions no contrastades formulades pels representants dels grups municipals de CiU (Sr. Joan Aregio) i PPC (Sr. Alejandro Fernández).
5) Demanar als representants de CiU (Sr. Raül Font) i PPC (Sr. Lluís Pagès) que aclareixin els fets a la propera reunió ordinària de Junta Directiva prevista.
6) Reclamar la no utilització de la candidatura en la confrontació política i que per tant es mantingui la unitat i el consens entorn del projecte de Jocs Mediterranis per a Tarragona l’any 2017.
7) Agrair la gran quantitat de mostres de suport de clubs, entitats, empreses i persones que s’han adreçat a la candidatura per tal de mostrar la seva confiança i suport al projecte i a les persones que hi treballen per fer-lo realitat.
8) A partir d’aquesta declaració pública els integrants de la candidatura no faran cap altre declaració o manifestació als mitjans de comunicació envers els temes objecte d’aquesta declaració.
Han assistit i aprovat aquesta Declaració tots els membres de la Junta Directiva presents en la reunió i algun de no present, així com els responsables d’àrees de promoció que detallem a continuació:
- Sr. Mario Rigau (president executiu)
- Sr. Pere Valls (vicepresident representant del PSC)
- Sr. Salvador Guinart (vicepresident representant d’ERC)
- Sr. Xavier Artal (president Clubs d’Empreses)

- Sr. Josep Maria Andreu (president Consell d’Entitats)
- Sr. Emili Rivelles (president Comitè Voluntariat)
- Sr. Jaume Domingo (president Consell Assessor) (no present)
- Sr. Xavier Tarrés (director Àrea Urbanística) (no present)
- Sr. Lluís Escatllar (tresorer)
- Sr. Miquel Pérez (secretari)
- Sr. Rafael Pintado (director Promoció Esportiva)
- Sr. Juan Carlos Hernández (director Promoció Econòmica)
- Sr. Xavier Oms (director Promoció Turística)
- Sra. Maria Victòria Bertran (directora Promoció Cultural) (no present)

21 comentaris:

Unknown ha dit...

Hi ha de tot a tot arreu i els blogs no són sinó el reflexe de la realitat... i com a la vida no virtual tendim -els blocaires- a anar comentant i relacionant-nos amb els blocaires amb qui anem sentint-nos -virtualment- més a gust... Casa teva és casa meva i tot allò del Sisa...

No dubto que entre les persones que organitzen aquesta candidatura -i a voltes n'he fet referència a això del 2017 al meu blog- hi ha també de tot. Jo en conec algunes i hi posaria la mà al foc, d'altres no les conec i en referència a alguna altra persona qui tampoc conec doncs em dóna iuiu només la imatge què desprén... I no diré noms doncs són apreciacions molt subjectives i personals. i per tant poden ser lluny d ela veritat... "aquesta dama enamorada que ens està esperant..."

Probablement en aquests moments, respecte a aquesta candidatura doncs li desitjo lo millor, però ni la recolzo ni n'hi oposo... seria com un agnòstic esportiu?

Però lo que vaig llegir al Diari de Tarragona és greu. No és il.legal, però si és cert lo del rigau i el seu company de cafès... ho trobo totalment reprobable, per no dir una màfia legal.

Voldria acabar el comentari parlant d'il.lusió, de flors, però mira... així ho penso. Alemnys avui.

Salut i sort!

zel ha dit...

Jo m'abstinc de prendre part en les discusions i acusacions, ja llegiré el que en Tondo comenta. Ara, com que de tu me'n refio, traspues sinceritat i caliu, doncs, vaig a posar el logo dels jocs del mediterrani a casa meva, apa, tindreu ressó més enllà de Tarragona. Gràcies per la teva estimació, sou magnífics, sou la sal de la vida, aquí per les meves contrades, em costa trobar gent compromesa sense fer-se constantment autobombo, ho dic de veritat. Un petonàs, amic estimat!

Unknown ha dit...

Hola Zel,

Que consti que jo d'aquest, també m'en refio!

:-)

Salvador Guinart ha dit...

Tondo, pel que "et conec" i pel que vas escribint al teu bloc i a d'altres blocs, sempre sempre sempre has estat correcte, i mai has insultat a ningú. Al contrari, almenys pel que a mi respecte, sempre he tingut en compte els teus comentaris i sempre són benvinguts. Completament d'acord amb la teva reflexió, i molt respectuós amb les teves consideracions sobre la candidatura.
Una abraçada!

Salvador Guinart ha dit...

Hola Zel, entenc que no vulguis entrar en polèmiques. Fas ben fet, xiqueta. A mi també em sobra tota aquesta bilis. Si t'hi fixes, en molt poques discussions em trobaràs. Tinc altre feina. ;-)
Faràs bé, de llegir al Tondo. És una persona assenyada, culta, sensible i bona persona. (i això que no el conec personalment!)
Gràcies per refiar-te de mi. Espero no decebre't, ni a tu, ni a ningú. Gràcies per "penjar" el logo de la candidatura a casa teva.
Veus com ets molt dolceta???, ja ho dic jo!!!.
Molts petonets i que et vagi bé!!
:-)

Salvador Guinart ha dit...

Tondo, gràcies pel teu darrer comentari. Una abraçada!

Anònim ha dit...

Salvi,

doncs podràs comprovar al blog d'una persona tan assenyada com l'Octavi Saumell que les sospites no són exclusivament de polítics. Molta gente de la candidatura sou collonuts, però d'altres no tant. Baixa del barco, perquè lo pitjor encara no ho han tret.

Salvador Guinart ha dit...

Anònim de les 19.20, si em dius Salvi, vol dir que em coneixes (i si no em despistes :-)); i saps que no em caso amb ningú. Ja he passat pel bloc de l'Octavi i em reservo la opinió. S'està dient moltes coses des de la més profunda de la ignorància, i, encara que no sigui el cas de l'Octavi, hi ha gent que prejutja el projecte per que al devant hi ha el Mario Rigau. De moment, i pel que a mi respecta, no tinc per què dubtar del Mario ni de ningú de la candidatura. Al contrari.
De tota manera, t'agraeixo el teu comentari i passa per aquí sempre que vulguis.
Salutacions.

Anònim ha dit...

El projecte és fantàstic però la persona que el lidera no té el mateix objectiu que tots nosaltres i que tú mateix. Pensa que el Sr. Rigau i el Sr Luengo formen una societat que dura més de 10 anys i que ca comnençar a Barcelona. Pregunta a la gent de la UGT i potser entendras aquesta història. A més, has vist qui treballa a la candidatura? membres de l'anterior direcció d'UGT a Tarragona.... Obre els ulls amic.....

Salvador Guinart ha dit...

Els tindré ben oberts. Moltes gràcies. ;-)

Anònim ha dit...

Temps dolents , ja et vaig avisar fa molts mesos. al LORO amb el SR RIGAU , perdona per no identificarme, salut, i si esatas casat.


"No estic d’acord amb el que dius, però lluitaré fins a la mort per que ho puguis dir"

Voltaire

Unknown ha dit...

Quan vaig llegir al diari de Tarragona la polèmica notícia -sí, no va ser blogejant...- vaig pensar una cosa.

Els protagonistes, el kefe i l'empresari amic, passaran un mal tràngol però el bussines quedarà allí.

I si, intento ser respectuós sempre doncs és la meva manera de fer: El que no vulgis per a tú no ho vulguis pels demés.

2017 petons

Anònim ha dit...

Salvi,

com es guanya la vida Rigau? Podries jurar que mai no ha cobrat de TECNIGENIA? De debò amic, surt correns d'allà o t'esquitxaran amb la seva porqueria

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Com diuen la Zel i el Tondo, jo, de tú, també me'n refio. De la resta, a la vista del punt 2 de la declaració, em reservo l'opinió.

Anònim ha dit...

Txon, crec que t'has equivocat al signar la declaració, que no tant sols no explica res, sino que vol matar als missantgers, El Srs. Aregio i Fernandez han fet preguntes a rel d'una informació en un blog, nomès cal que es responguin, no d'atacar i fer creura que s'actua per motius polítics, mira et tinc apreci, però ni el teu partit ERC ni el Rigau ni el Luengo ni el PSC tarragoni ultimament son refents de transparencia i de joc net, més abvita de nepotisme i enxufisme. Si els recolçes, a ulls cecs, seràs com ells, limitet a demanar explicacions i exigir joc net i transparencia económica.
Salut

Octavi ha dit...

Jo el que crec és que qui realment en surt perjudicat és la ciutat. quina imatge s'està donant? per això considero que si tots coincidim que el 99% de la gent s'hi està trencant els 'cuernos', per què no plega qui està sota sospita? Com deia l'eslògan de Ballesteros en campanya electoral: 'Primer Tarragona'. No és aquest el cas de deixar enrere personalismes?

Anònim ha dit...

A veura Salvi, qué hi fa el Rigau en aquesta história, quins merits té per ostentar-la. Que hi fa el Mallol fill a l'organització?, no creus es part del "pago" politic al transfuga del seu pare l'Agustinet?, tu mateix vas "jurar" si jurar que el Mallol no tindria una feina a la Candidatura ? a quin Mallol et refaries, no troves vergonyós que es subcontrati a una empresa o deus amb un sol treballador uns prjectes que despres es subcontratan per menys dienrs?, a sobre de qui et penses que heu guanyat els diners ?, no creus que tant el PSC, els sindicaleros, els transfugues de tot pelatje tant cap al PSC com cap al ERC (si, si ERC) ja en teniu prou ??, es que no et fa vergonya i fàstic participà en aquesta bruta comedia. Marxa, marxa abans que t'esquitxin o el que és pitjor hi participis.
Ja saps la dita : la dona del Cesar no tant sol ha de ser honrada, sino semblar-ho

Unknown ha dit...

Glasnost, doncs.

Coincideixo en la crítica frontal cap al punt 2 d'aquest comunicat.

I també en què al final qui sortirà perjudicada és la ciutat.

Encara hi ha temps d'esporgar per poder fruitar.

Salvador Guinart ha dit...

Temps hi haurà per demostrar el perquè de tot plegat. Agraeixo tots els vostres comentaris, de debó. Ho dic sincerament. No m'esperava ni tantes visites ni tants comentaris. Heu batut tots els records de visites en aquests humild bloc que només preten ser un altaveu del que penso. El que passa, és el de sempre... que com estic a mil llocs, (com el cul del Jaumet), passa el que passa. De moment, i ho dic amb la ma al cor i seriosament, tots tranquils.
Ara no és el moment, al meu entendre, de dir segons que a segons qui (i ganes us asseguro que no m'en falten). Pel bé de la candidatura, de la gent que hi treballa, de les empreses i institucions que ens han donat la seva confiança i el seu suport, cal mantenir la calma i, seguir treballant per que tot això sigui una realitat.
Estem a prop d'aconseguir l'objectiu i convé mantenir la unitat de TOTS.
Salut!

Unknown ha dit...

Entenc el teu posicionament, i possiblement per aconseguir l'objectiu sigui lo més encertat.

El darrer post, però, m'ha sonat a allò de... "corramos un tupido velo".

Jo penso que si es poda l'arbre a temps després creix amb més força, més fermesa i assoleix fruits més saborosos.

I si... per a mi és molt senzill dir tot això. Total ves què! Entenc però què per a persones com tu, que sempre doneu la cara, no sigui tant planer. Per això t'entenc... I mira, com a mostra d'apreci blocaire guardaré silenci sobre aquest tema durant una temporada. Que avui, al meu blog, ja he xerrat prou.

Salut!

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Guinart, (comprendrà que per motius obvis no el tutegi)

En el seu post vostè ens trasllada el comunicat de l'associació que gestiona la Candidatura tarragonina als Jocs del Mediterrani de 2017, de la qual vostè en forma part i, pel que es veu, n'és un dels membres més actius.

En el punt 1 vostè i un conjunt de “patricis” locals asseguren que les afirmacions fetes en el meu blog personal són “rotundament falses, difamatòries i calumnioses”. Imagino que en deu estar del tot segur, però a mí em sembla que no només són certes, sinó que en els darrers dies s'han pogut ampliar, doncs jo desconeixia que la empresa Tecnigenia tingués un únic treballador al temps propietari capaç de desenvolupar tot solet obra civil, dissenyar programes de gestió ambiental o crear eines multimèdia de promoció, tal i com es pot observar a la “calumniosa” web de Tecnigenia.

En el punt 2 vostè i un seguit de “patricis” locals amenacen d'emprendre accions legals contra la meva persona, cosa que ja porten fent de fa uns dies. És d'extrema gravetat que vostè i els seus amics entre els que s'hi troba un càrrec electe del meu Ajuntament (espero que conegui les conseqüències legals dels seus actes) es dediquin a amenaçar a un ciutadà que fent ús dels seus drets ha posat en coneixement de l'opinió pública una sèrie de fets contrastats fent, a més, un ús exquisit d'aquest dret evitant tot tipus de consideracions personals o subjectives. No deixa de ser positiu, doncs, conèixer com gent com vostè i la resta de “patricis” locals entenen el dret a la llibertat d'expressió. És per això que al punt 8 del seu comunicat es comprometen, tots junts, a no fer cap més declaració als mitjans de comunicació.

Però és vostè mateix qui trenca el punt vuitè del seu comunicat quan amplia l'abast (ja greu de per sí) d'aquest comunicat amb una sèrie de paraules concatenades que apareixen en aquesta entrada del seu blog personal. Un cop acusat de difamar i calumniar, un cop amenaçat pel gabinet jurídic que serveix als seus interessos i els dels altres “patricis” vostè es despatxa amb una sèrie de qualificatius dirigits, en part, a la meva persona, tot i que, imagino que ben aconsellat pel seu equip jurídic, no cita el meu nom enlloc.

“Impresentable”, “roí”, “miserable”, “menyspreable”, “mindundi”, “encefalograma pla”, i altres qualificatius són els que vostè em procura sense ni tan sols atrevir-se a citar el meu nom... i ho fa tot just amenaçar-me de querellar-se contra mí per difamació o calúmnia o el primer que a vostè i als seus amics se'ls hi passi pel cap.

Potser li hauria de preocupar més a vostè saber quant cobren les empreses subcontractades pel sindicalista i quina part es queda a Tecnigenia. Potser s'hauria d'esmerçar vostè en conèixer les altres ofertes que la Candidatura tenia a sobre de la taula per fer la web i el vídeo (imagino que totes superiors a 80.000 euros, que deu ser el preu que es cobra a "patricis" amb gabinet jurídic propi). Potser li hauria d'interessar saber què fa Tecnigenia per merèixer el 10% del pressupost del Dossier de la Candidatura (un mínim de 50.000 euros). O fins i tot saber perquè ningú, llevat de vostè, ha posat la mà al foc pel President de la Candidatura.

Té vostè la gran sort de tenir bons amics que li donen bons consells i espero que els aprofiti. En el meu cas, Sr. Guinart, com que no som amics ni ho serem, li demano dues coses. La primera és que la pròxima vegada que vulgui fer la gracieta per agradar als seus amics “patricis” es busqui un altre cap de turc. La segona és que, si per una casualitat de la vida, el Sr. Rigau acaba presentant la dimissió o essent cessat pel Sr. Alcalde se'n vagi vostè a casa amb ell, ja que se'ns ha mostrat a tots com el seu principal i més lleial defensor, a banda del més maleducat.

Tal i com diria vostè, Sr. Guinart, bon vent i barca nova!