17 de jul. 2008

Torna la Yhad Convergent




La notícia que adjunto, surt avui a El Periódico a la seva edició digital. M’he quedat “flipant pepinillus”. Aquest és el pensament convergent. Si no ets d’aquí, no ets dels nostres. Passant olímpicament de si el President de la Generalitat – o qualsevol ciutadà d’aquest país - fa l’esforç per parlar-ho correctament. Gràcies als seus 23 anys de govern, als de CiU vull dir, ens hem fet mal veure a la resta de territoris de l’estat espanyol. Que tot s’ha de dir, no ens estimen massa, però això són figues d’un altre paner.
En comptes de tenir una actitut conciliadora i valorar l’esforç que fa molta gent, adopta l’actitut “enfoteta” i de menyspreu cap a el que és – malgrat li senti com una patada als dallonsis – també el seu President. Malament anem amb aquestes actituts senyor Puig, mal anem...

Us passo la notícia.

EL PERIÓDICO


BARCELONA
El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va sortir ahir bastant malhumorat del ple del Parlament on es debatia la crisi econòmica. El motiu de l'enuig no eren les explicacions que va donar José Montilla sobre aquest assumpte, sinó la seva pronunciació de la llengua catalana. Puig va afirmar que "un dels temes més lamentables" de la sessió va ser "constatar una vegada més" que el president "destrossa" el català.
En un moment en què les qüestions lingüístiques estan a l'ordre del dia, amb manifestos inclosos, el diputat de CiU no va tenir manies de manifestar la seva incomoditat per l'ús del català de Montilla. "M'he posat de mal humor perquè és que ni llegint pot tenir una mínima dicció i pronunciació correcta de la nostra llengua", va assegurar Puig després d'escoltar la primera intervenció presidencial en el ple de la Cambra catalana.
SITUACIÓ INÈDITA
En declaracions al programa humorístic Minoria absoluta de RAC-1, Puig va atribuir la seva indignació al fet que "no passa enlloc del món que el president d'un país no sàpiga parlar la llengua pròpia amb propietat". I, per si això fos poc, el número dos de Convergència va advertir de cara al futur: "No sé si aquesta serà la meva línia d'actuació, però en algunes coses no penso continuar callant".

28 comentaris:

zel ha dit...

Per matar-los, són una colla de brètols i no tenen altre nom que aquest. I calla que avui, el nen Pujol s'ha esbatussat a la sessió del parlament, la cosa anava d'intolerància, també...

És que no puc amb els convergebts d'aquest "calibre"

Petons estimat!

mossèn ha dit...

parlant d'un altre tema ... continuo estan bo, oi ??? ... salut

Anònim ha dit...

No us poseu així, això es per marcar distancies amb el psc cara el finançament. El que cal, criticar i denunciar es el contracte del bufó mallol. I la manca de gestió i compliments elecorals del Ballesteros, lo altre dixeu pels grans.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Passava per aquí i m'ha vingut de gust dir que estic completament d'acord amb aquest post, Salvi.

Salut!

Eloi Menasanch ha dit...

Ep dscobert el bloc via el bloc del Quim i vull dir-te qua ja vaig replicar el post que publicà en Quim. Estic completament d'acord amb tu. CiU busca arguments realment patètics per debilitr el govern i a la figura del nostre Presient.

t'aniré seguint!!!

Salut!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

D’això.. Salvi, no es per a rés, però en Felip Puig es refereix al president de Catalunya, que a part de que porta 40 anys a Catalunya, ha estat alcalde de Cornellà i president de la diputació, i no ha dit cap mentida, en Montilla parla fatal el català, i es la màxima autoritat del nostre país.(hauria de parlar millor la llengua pròpia de Catalunya, que ell representa)
No s’està referint a cap andalús dels que treballen i viuen Catalunya, s’està referint al president.
I.... mira em sembla que si estem mal vistos a l’estat espanyol, alguna cosa haurà tingut que veure en Carod que com a conseller en cap primer va generar la guerra del cava, i el boicot als productes catalans, que encara dura, quant va intentar un boicot a Madrid com a seu olímpica, o... ja no se’n recordeu?.
L’únic que a dit en Puig es que Montilla parla malament el català, això es cert o es mentida?, des de quant un polític no pot exigir a la màxima autoritat del país una mica de rigor amb l’idioma propi del país?, però clar, des de el moment que es president amb el suport d’un partit anomenat independentista, tot es assumible, tot es acceptable, tot té justificació, i som els altres els dolents per dir certes veritats, que a més d’un els hi fan sortir els colors.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Hola Salvador et convido a dir la teva al BLOC GRAN DEL SOBIRANISME:

http://blocgran.cat

Fem Sobirania Fem Opinió

Una abraçada

David.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Ja et tinc enllaçat al bloc.

Salut i Sobirania


David.

Anònim ha dit...

Dexeu Quim , mentre els d'ERC estiguin menjan la "sopa boba", ni una critica al psc ni al Montilla, no sigui cas que es perdi la menjadora, a més aquest Salvi, es del sector Carod i que vols que digui. Quan els socilistes, en envien a la m... i que ens posen el diners al c... i altres costes que han dit destacats dirigents socilistes ells callats, com callaran amb l'estatut i el finançament que ens encolomin, el ZP ja ha dit "financiamiento con solidaridad", ja sabem el que vol dir, de 15 a 18 mil milions d'euros d'expoli.
Quim apuntet, dels dirigents d'ERC, ni un, dels votats, tots el que vulguin.

Anònim ha dit...

montilla no parla bé el català, és una veritat com un temple.
i seria bonic que el president del país parlés la llengua del lloc on governa.
però és que això, m'agradi o no, ja ho fa.
parla castellà a la perfecció, llengua oficial a tot l'estat, i podria senzillament continuar parlant només en castellà i continuaria sent veritat que parla la llengua del país.
per què el país, amb la llei a la mà, és lo que és... i pels convergents catalunya, en el fons, és españa, amb sardanetes, castells i calçotades, però españa....
els esquerranosos ho deuen veure diferent, són independentistes i tal i qual, però avui per avui, ni la massa social del país ni la legalitat ampara res que no sigui la pertanyença a españa
i mira que em sap greu, però és el que hi ha...

no entenc que es faci polèmica sobre la llengua des de casa nostra, i menys encara que es faci per un bi-partit regional com ciu, ho sento però això no suma, això resta...

trobo a faltar, per part de tothom, una visió global, una capacitat de posar-se d'acord per tenir una postura única enfront el govern de l'estat.

l'altre dia, al sentir què li deia montilla al ZP vaig pensar que feia temps que no sentia a un president de catalunya posar-se fort així.
dic lo de feia temps per què les proclames nadalenques, santjordianes i onzestembrenques no les tinc en compte... i això, lo de les proclames, ho va posar de modar el bi-partit per de tant en tant anar esperonant les bases....
quina llastima haver-ho fet tant malament des del principi (el miquel roca no va voler escoltar als bascos quan sortien de la reunió amb el "concierto" sota el braç, que en pujol no gestionés els suports a psoe i pp, quan ja els esquerranosos duien anys parlant d'expoli fiscal....)

i així ens va....i duran vol ser ministre

salutacions cordials

Ricardo Santiago

Salvador Guinart ha dit...

Ricardo!!!!, cony!, on t'havies fotut tiu!!! (et dec un correu, sóc una mica impresentable, per no dir molt). Trobo a faltar MOLT els teus comentaris. Sovint, quan un escriu - sigui del que sigui - sempre te la sensació o bé de deixar-se alguna cosa o bé que la estàs cagant de ple. Però tires endevant i, com diria aquell: que salga el sol por Antequera. En canvi, en aquests temes, sóc el que podriem dir "molt sensible". Deixant de banda els meus orígens per part de mare (en aquest cas són andalusos), crec que es comença dient que no parles bé català, i s'acaba dient que els cognoms no són "d'aquí", o bé que els catalans han de ser morenos i amb ulls marrons. I d'això, ja tenim experiències recents en la història. Si, ja se que tot plegat és una mica exagerat, ja ho se i sóc molt conscient. Però tot plegat destil·la un tufillu neo fatxa preocupant. Hi ha catalans il·lustres, amb cognoms il·lustres (de generacions enrera), i que, francament deixen molt que desitjar. Per tant, per aquí m'hi trobaran sempre. Aquesta rècula de fatxes disfressats amb "etiquetes" catalanistes em fan fàstic. I, per acabar una cosa, bé de fet dues, estic COMPLETAMENT amb el teu comentari i, si us plau, ves passant i dient la teva. Que et trobo a faltar coi!
Salut amic!

Unknown ha dit...

O sigui... per l'ADN?

Ningú no gosarà dir que en Quim Sànchez, mort per les llibertats de Catalunya i sense ADN català en els seus gens no és mil cops més digne que Montserrat Caballé o samaranch, folrrats d'ADN català però amb l'Espanya incrustada al cervell.

Salut! Aquests dies no miro tants blogs, però sempre és grat visitar els millors de la tarracosfera! O com carai es digui!

Unknown ha dit...

Que jo sàpiga la guerra del Cava, Quim, no la va generar en Carod, sinó la caverna mediàtica espanyola. I que consti que no són de cap partit polític. CiU, com ERC i la resta feu coses que m'agraden molt i d'altres que no m'agraden gens.

Salvador Guinart ha dit...

Tondo, un luxe les teves afirmacions i un luxe tenir-te tant com a lector d'aquest bloc, com a persona que quan passa diu la seva. Estic d'acord amb el teu comentari i, com a tu, em passa el mateix; estic una mica passiu tant alhora d'escriure com alhora de llegir. La setmana que ve, me l'agafo de vacances i ja m'aniré posant al dia de tots els blocs que vaig seguint... i que per suposat està el teu.
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Pels despistadillos, aquí ningú demane ADN, aquí es demane que el maxim dirigent d'una nació, no hagi d'anar a clase apendre la llengua de la nacio que goberna. Nompes un exemple, d'un pais fet i plke d'inmigrans: els EEUU, per ser President s'ha de ser nascut als EEUU i un president que no parli bé la llengua propia, tampoc arribaria a ser president, t'imagines tú al Obama anant a clases d'anglès?.
En quan a supusada fermesa del Montilla, mirin jo com ell: fets i no paraules.
el 10 Agost parlaremen. De moment retall del 50% a les CCAA de la llei de Dependencia. Una llei que ERC es va empassar tot i que invadia competencies.

Anònim ha dit...

Estic totalment d’acord amb que el “Presi” hauria de parlar correctament el català, però... us heu adonat de l’entorn en el qual ens movem? Un bloc es pot considerar una eina cultural, però si fileu prim, (en aquest, concretament, per no anar al del costat, que passaria exactament el mateix) hi podem trobat grapats de faltes d’ortografia, de sintaxi, girs mal emprats, barbarismes, castellanismes i tots els istmes imaginables. Val a dir què no és exclusiu d’aquest bloc, del qual el seu responsable en té bona cura, sinó del baixíssim nivell de llengua catalana que tenim tots plegats. Jo m’incloc entre ells, naturalment, si bé puc dir -com tants altres- què jo no vaig poder-lo estudiar. Però si els navegants poseu atenció i sou crítics en el vostre navegar, veureu tanta quantitat d’incultura i manca de respecte per la llengua, que potser us sorprendrà, i dubto molt que això passi amb la llengua de qualsevol altre país. Per tant, no ens enganyem; el President hauria de parlar el català correctament, això és indiscutible, però no ens deixem enganyar amb aquesta cortina de fum, doncs que CiU agafi una emprenyada d’aquest calibre tant magnífic pel tema idiomàtic metre hi ha assumptes de vital importància per Catalunya, em sembla d’allò més fals, teatral i ridícul. A veure quin dia un polític català abandonarà tant malhumorat un Ple al Parlament o al Senat o allà on sigui, pel fet de que seguim sent enganyats any rere any (mani qui mani, siguin vermells o siguin blaus) o perquè el poble ja té el cul escaldat de tant de rebre andanades!
Una mica de serietat, Senyors!

Albertus Magnus

Salvador Guinart ha dit...

Completament d'acord amb el teu comentari, Albertus. Deixa'm, però, dir-te una cosa: per no haver estudiat el català a l'escola, deu-n'hi do!, l'escrius força bé. Et felicito!.
Una abraçada.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

A mi la diglòssia Catalana del senyor Montilla me la sua pel davant i pel darrere. I que es fotin el tema del nivell D de català del Sr. Montilla allà al puto cul a veure si els hi esclata i es queden amb els ous penjant davant del campanar de la Sagrada Família.

(Parafrasejant a Pepe Rubianes, de part d'un castellano parlant que està fins al capdamunt d'aquesta colla d'imbècils que tenim al Parlament)

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Ho dic perquè al Parlament hi ha coses més importants que discutir.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Feliu, el Rey de España es Italiano y la Casa Real Española habla inglés.

Anònim ha dit...

Salvi,
Agafo (amb permís) l'entradeta que em dóna aquest darrer comentari i et pregunto (tu que estàs ficat dins d'eixe món); En quin punt està aquell projecte de proposta d'esborrany per a que l'actual règim abandonés la trona en un temps pactat (i sense sang) i recuperessim un estat republicà? Perquè no en fas un post explicant la utilitat real de la reialesa i de pas, demanant opinions?

Albertus Magnus

Anònim ha dit...

El Salvi, despres de la "penultima" del Carod amb lo del seu germà, esta garratibat.
Quin descrédit de govern !, pitjor que una república bananera.
Em aquest personal ni el 3014 ens pendran en serio.

Si us plau treu el títol i foto del Sr. Puig. ERC no té ja cap raó moral de criticar res ni a ningú. Cal cambiar la cúpula. Foteu pena.

La casa de Pinel ha dit...

pues yo lo que digo esque si seguimos la regla del adn y mas ahora que si hay una gran mayoria en cataluña de diferentes personas de fuera de esta autonomia, yo creo que nos quedaremos con un 30% de autenticos adns catalanes y entre ese 30% yo aseguraria que muchos de ciu no estarian incluidos.
en mi modesta opinion creo que lo que nos deberia preocupar de este señor que gobierna es que este pais del otro pais, funcionase y no nos tangasen la pasta en nombre de solaridad y se gastase en vivir la vida madre, aunque esta muy claro que por dignidad y su cargo, este señor deberia por lo menos mostrar interes en hablar si no perfecto, cuando menos bien.
saludos de un catalanohispanoparlante

zel ha dit...

Salvador, que estàs perdut, guapíssim? On ets que no hi ha manera que escriguis res des de...jo que sé? vaaaa, que t'enyoro....
Petons a tots!

Anònim ha dit...

Salvi, espro i desitjo que no t'emboliquin en el tema del Rigau i el Luengo, ull amb aquestes coses, tú no ets d'aquets i no et deixis enredar.

Salvador Guinart ha dit...

Cony!, Blas... no et conec amb aquest "nou to" que utilitzes. Jo puc estar d'acord amb tot el que dius... però, vaja, no estic acostumat a "veure't" així.
Salutacions company.

Salvador Guinart ha dit...

Ei Pinel, un gust tenir-te per aquí. Completament d'acord, amb matissos, amb tu.
Salutacions!

Salvador Guinart ha dit...

Xon, gràcies pel teu missatge. Però estiguis tranquil. Si veig coses rares, que de moment no hi ha res extrany, ja se el que tinc que fer.
Curiosament, jo escric (malament, ja ho sé), txon i no xon.
A la Part Alta diem txon... ;-)
Salutacions!