5 d’abr. 2008

VOLEM ELS JOCS!



Bon dia amics i amigues,

avui dissabte (gran dia), i abans d'anar a esmorzar a l'Avi Tòful (un dia faré un post sobre aquest troç de bar, entranyable amb gent magnífica al seu capdevant), us passo l'article que va sortir publicat ahir al Més Tarragona i a l'Aquí. Un dia d'aquests sortirà al diari el Punt (crec que demà).

Salutacions!


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
VOLEM ELS JOCS!


Hem arribat al final de la primera fase de la Candidatura de Tarragona als Jocs Mediterranis i ja podem fer un primer balanç de la feina feta i de les perspectives objectives de futur. Es compleix un any des que l’Ajuntament va decidir per unanimitat dels grups municipals iniciar el camí de la Candidatura als XVIII Jocs Mediterranis de 2017.
La primera fase de la Candidatura la vàrem identificar amb tres objectius prioritaris i tots tres han estat assolits amb escreix:
a) Aplegar a l’entorn de la Candidatura el màxim d’adhesions polítiques i institucionals. En aquest sentit, els resultats han estat òptims, ja que totes les administracions i institucions han fet pinya al voltant de la Candidatura.
b) Presentar unes credencials serioses davant els màxims organismes esportius de l’Estat: el Consell Superior d’Esports (CSD) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE). D’acord amb les declaracions fetes pels seus dirigents després de la visita d’una delegació de la Candidatura encapçalada per l’alcalde de Tarragona, el senyor Josep Fèlix Ballesteros, el passat mes de gener, sembla clar que aquest objectiu també ha estat assolit.
c) Fer de la Candidatura un projecte il·lusionant per a la gent, especialment la gent de l’esport de les nostres comarques. En aquest punt, ens hem vist desbordats per la quantitat de mostres incondicionals de suport reclamant la presència de representants de la Candidatura en els seus actes i competicions.

En la segona fase que ara iniciem aquestes tres línies d’acció continuaran estan en l’agenda d’activitat de la Candidatura. Tan és així que ja està activa l’oficina de gestió de Tarragona 2017; el proper 16 d’abril inaugurem l’oficina informativa i del voluntariat, i cap a finals de mes tindrem enllestit el web oficial de Tarragona 2017. A més, a l’estiu tindrà lloc la presentació al complert del Comitè Promotor de la Candidatura. Però totes aquestes activitats i moltes més hauran d’estar encavalcades amb altres tres grans fites que tot seguit definirem com a eixos principals de la segona fase:
a) Elaboració del disseny organitzatiu dels Jocs que proposa la Candidatura de Tarragona tan pel que fa a instal·lacions com a excel·lència planificadora i organitzativa. En aquest apartat podem dir que la presència del senyor Vicent Añó com a director general de la Candidatura és un fet singular i de molta transcendència davant del COE i del CIJM (Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis). En matèria d’equipaments esportius dues coses han de quedar molt clares des d’un inici: Tarragona farà un salt importantíssim en oferta d’instal·lacions esportives de primer nivell i, en segon lloc, totes es faran perquè siguin adequades a l’ús social posterior als Jocs.

b) Treballar intensament el contingent federatiu i institucional esportiu de l’Estat per tal de guanyar-nos la confiança de ser designats Candidatura oficial del COE als Jocs Mediterranis de 2017 i poder defensar la nostra opció a Atenes l’any 2011.
c) Generar un moviment social de recolzament al projecte Tarragona 2017 que consolidi el millor aval social que cap candidatura als Jocs hagi tingut mai. Si estem segurs de voler demostrar que podem organitzar els millors Jocs Mediterranis mai fets, hem de començar per ser la millor candidatura de totes les que s’han presentat en el decurs dels Jocs, amb tot el respecte per aquelles ciutats que han aconseguit organitzar uns Jocs Mediterranis.
Algunes veus, poques, han traslladat dubtes, bastants malentesos i alguna dosi de pessimisme. Als pocs que encara no estiguin convençuts del vessant positiu de fer aquesta aposta en direcció al 2017 els podem oferir un argument important.
Les inversions necessàries per tal d’assegurar el bon desenvolupament dels Jocs en el cas que la proposta fos designada seu organitzadora estan a càrrec principalment de l’Estat, mitjançant el CSD i la Generalitat de Catalunya, sumant a més a la Diputació de Tarragona, els distints consells comarcals i tots els ajuntaments que en formen part, a més de les inversions privades. En el cas d’Almeria, després de tres anys de finalitzats els jocs, encara ara es pessiguen per estar segurs de que no somien els equipaments esportius que tenen gràcies als Jocs i sense feixugues càrregues pressupostàries per a l’Ajuntament de la ciutat.
En segon lloc, cal situar les coses en la seva justa mesura. Els Jocs Mediterranis són uns jocs olímpics regionals com els panamericans, els asiàtics, els de la Commonwealth o els iberoamericans. Aquests que hem dit són esdeveniments que cada edició han anat augmentant el seu prestigi i categoria, el mateix que els del Mediterrani. Està clar que no són uns Jocs Olímpics! És que algú pensa que podríem anar a per ells sense que ens prenguessin per somiatruites? Però els Jocs Mediterranis, a banda dels equipaments i les infraestructures que ens podrien portar, han comptat amb més de 25 milions de telespectadors en la seva darrera edició de 2005, en la que varen participar quasi quatre-mil esportistes de tot el Mediterrani. El web d’Almeria 2005 va rebre més d’un milió de visites en una setmana.
Els Jocs Mediterranis no ens han de representar un final de res, sinó un trampolí per fer en pocs anys el que no hem fet en dècades. Aquesta és una de les grans virtuts de la Candidatura. Més enllà del camí cap al 2017 hi ha el dia a dia, la gent, el reforç de l’esport base. Volem portar Tarragona i el Camp de Tarragona al més alt. Volem ser els abanderats de la Catalunya moderna i de futur davant de la família mediterrània i del món de l’esport, recollint el millor d’Almeria 2005 i de Barcelona 1992. És clar que sí: volem els Jocs!


Mario Rigau; Pere Valls; Raül Font; Lluís Pagès i Salvador Guinart

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Mario Rigau...............


NO DIC RES MES

APA NOI

Jobove - Reus ha dit...

vinga no sigui dit que els de Reus ens hi oposem, naltros tanbé ho volem

zel ha dit...

I jo, del Baix i alt empordà, també us dono suport, els jocs a Tarragona, sí senyor!!!! El regal pel Marcel seria, no?

Anònim ha dit...

que res aturi el somni,
ànims i endavant.

ricardo santiago.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

D’entrada, vull fer constar que aquest comentari meu (fruit d’un rampell) hauria de ser més estudiat, reposat i paït, però no tinc temps, i això potser no ajudi gens a fer una bona argumentació. Consti que d’entre les candidatures de Tarragona (la del 2016 i la del 2017) veig molt i amb molta diferència, més possibilitats de que fructifiqui la del 2017. Per dir-ho d’una forma curta, crec què globalment, estem més en condicions d’organitzar uns jocs esportius què no pas unes jornades culturals. I això em porta a fer la reflexió crítica; Per què? Perquè hem de trobar menys esculls al nostre camí de la candidatura (esportiva) o trobar-nos amb més adhesions, o rebre més aportacions econòmiques, o més predisposició política, o més bones cares en el conjunt dels qui realment poden inclinar la balança al nostre favor, o...
D’acord en que estem més ben preparats en estructures esportives que en les culturals. Però un cop més, els nostres estimats dirigents, els mateixos que van tenir la parida de fer la proposta del 2016 sense un bagatge suficient, sense campanya de concienciació general prèvia, sense estructures i sense haver-ho consultat als erudits, han perdut una altra ocasió de que totes aquestes mancances es poguessin anar llimant, i posar unes bases una mica més fermes per a la nostra ciutat i deixar-nos una bona herència del seu pas per les poltrones. Com a capital, tenim un dèficit cultural important i un historial deplorable, què amb ocasions com aquesta, vénen a confirmar el nostre trist bagatge en aquest camp. Si els nostres polítics no saben estar quietets quan no saben de què s’està parlant o del què representa ficar-s’hi, haurien d’aprendre a callar i escoltar. Sempre resulta menys compromès.

Albertus Magnus

mossèn ha dit...

voler, voler ... jo voldria un món ple de dones de bon veure !!! ... salut tio bo

Mikel ha dit...

Doncs endavant i força!!

Anònim ha dit...

Salvi, us felicito per la feina feta i de ben segur, de moment de franc.
Pel Alberto Magnus, mira en quan el ZP va dir que Córdova era la seva opció, vai pensar, doncs Tarragona tindrá jocs esportius, poser tens raó, estem baixos d'activitat i societat cultural. Futbol, Castells, Diables, Semana Santa i poca cosa més. Per cert Salvi ja que anomenes el nom del Alcalde que us va acompanyar a veura la COE i demés institucions.
Voldries aclarirme si la petició de fá un any, per ser seu dels Jocs del Mediterrani la va fer l'Alcalde Nadal?. Gràcies

Unknown ha dit...

Lo millor d'aquesta candidatura sou tu i en Pere Valls. Persones amb empenta i il·lusió.

Ara bé, en aquests jocs els atletes tarragonins hi competiran com a catalans o com a espanyolitos?

Anònim ha dit...

Salvi, bona pregunta, en particular al estar un membre d'ERC a la directiva. Es posible anar en bandera Tarragonina o la Olimpica ??. Fora intersant anar-ho pensant.

Salvador Guinart ha dit...

Té la ma maria, gràcies pel suport!. Una abraçada ganxos!!

Salvador Guinart ha dit...

Hola Zel maca!! Moltíssimes gràcies pel suport del Baix i l'Alt Empordà!!, jo crec que ho aconseguirem... Ja veig a l'Ariadna i al Marcel fent de voluntaris!!. Petonets guapa!!!
Esteu bé a casa??

Salvador Guinart ha dit...

Ricardo Santiago, gràcies pel suport. Em deus l'adreça del teu bloc, guapet!, Que no me n'oblido, eh???

Anònim ha dit...

Xon, i de la bandera que em dius?, Tarragona o Olimpica, al menys que voldries tú, desprès ja se sap.

Per cert havent llegit. lo del Sr. Rigau, que pasa, ara tornara a la fábrica o qué. Es que la dona del Cesar no tan sols té que ser honrada, si no semblar-ho i no voldria que t'enredessin amb res.
Salud a la senyora i petonets als nens.

Anònim ha dit...

buff
me parece que se equivocan al intentar "vender" la candidatura por motivos meramente económicos y de las inversiones que recibiriamos.esos argumentos los pueden utilizar las otras candidatas ,a lo mejor con más razón.
Tarragona tiene que ofrecer lo que sólo Tarragona tiene:historia,patrimonio,romanidad,citar a Eutyches,a William Tarin,a Elias i Juncosa,recordad las "olimpiadas levantinas",la visita de Coubertin,etc...
por otra parte me parece impagable la alusión a los "juegos iberoamericanos" (no existen,por supuesto).se nota que son "expertos" en el tema.

en mi blog (http://olimpismo2007.blogspot.com) he escrito alguna cosilla sobre Tarragona 2017 y los JJMM
salutacions desde Vila-seca

Fernando

Salvador Guinart ha dit...

Albertus Magnus (cada cop ho feu més complicat això dels noms); et vull dir que et contestaré aviat. No és una resposta de si o no o més endevant. Ho vull fer bé. Per cert, redactes molt semblant a com ho fa un amic meu...

Salvador Guinart ha dit...

Hòstia mossen i jo també!!!. Una abraçada ben forta!!

Salvador Guinart ha dit...

Mikel, bentrobat i moltíssimes gràcies. Seguim en contacte.

Salvador Guinart ha dit...

Bon dia Feliu, benvingut de nou. Moltes gràcies per les teves felicitacions. Sobre la feina a la candidatura: de moment... i espero que segueixi així: de franc. Efectivament.
No descartem encara Tarragona 2016. Encara hi ha gent que hi està treballant... i qui sap?. Jo no crec que estiguem baixos d'activitats culturals; personalment, crec que ens falten els equipaments. Conec una mica el "mundillu" cultural de la ciutat, i hi ha gent que fa coses molt interessants; el que passa es que no sap on fer-les, exposar-les, etc, etc.
I ja per acabar Feliu (l'altre comentari te'l contestaré més tard que ara marxo a esmorzar a l'Avi Tòful), sobre el que em preguntes sobre l'Alcalde, diria (i dic diria per què no ho sé segur), que és una idea de l'alcalde Ballesteros. De tota manera, ho pregunto i t'ho dic, cap problema.

Salut Feliu!, i recorda que et dec una altre resposta. I perdona pel retard.

Salvador Guinart ha dit...

Bon dia Tondo!!!! Tu sempre tant gentil i amable.
Reconec, però, que em tens intrigat. Tu em coneixes i jo a tu no, paio!!. Ja em va sobtar, quan vaig tenir tot aquell afer al Saló dels Penjats i que s'hem va crucificar, vas ser de les poques persones que em va defensar. I, Hòstia, no sabia que queia tant malament a tanta gent. Reconec que va ser una mica frustrant. Allò de: "To el mundo é bueno", se'n va anar a norris.
Buenu, sobre la pregunta que em fas: tant de bo te la pogués contestar. Això és un tema polític... però tu ja saps sobradament que en penso, i que vols que et digui, "qui lo sa". Una abraçada amic!, estic molt content de tornar-te a escriure!


Lo millor d'aquesta candidatura sou tu i en Pere Valls. Persones amb empenta i il·lusió.

Ara bé, en aquests jocs els atletes tarragonins hi competiran com a catalans o com a espanyolitos?

Anònim ha dit...

Res Salvi, mentre hi hagi gent com tú, ets garantia d'honestat, jo ja sé el que voldries, nomès que h plantegis i surti als medis, tindràs una colla inmensa de tarragonins al darrera. Amb aquest assumpte et pots ajuntar amb el Agustinet. POtser el que vulgui, peró de popular tarragoni i serrallenc... llàstima de les decisions polítiques.

Unknown ha dit...

Parlant d'el saló dels penjats... aviat farà un meset que no penjen res. Els blocaires penjats més actius han anat a parar a gabinets de premsa institucionals i ... pluff... s'ha fet el silenci? Un blog fet entre 15 o 20 persones...

Quina llàstima doncs era un molt bon projecte, que potser ha acabt morint d'èxit.

No res, no tinc clar si vull o no vull aquests jocs. Esperarem com es desenvolupa la campanya per tenir més informació de tot plegat.

Anònim ha dit...

Tarragona no tendrá grandes dificultades en obtener la nominación española frente a Cartagena (si es que finalmente se presenta),más difícil será la lucha final con Tripoli (Libia).Después de Almería 2005,Pescara 2009 y Volos 2013 una candidatura africana y árabe tiene mucha ventaja y Gaddafi ya ha anunciado que se presentaran,noticia destacada en Italia, que por cierto aquí no he visto en ningún sitio...

saludos cordiales y suerte ,aunque mis mensajes sean ignorados

Fernando (Vila-seca)
farrechea@gmail.com
http://olimpismo2007.blogspot.com

Anònim ha dit...

salvi
estem sentin la radio els dos , jo sols vull que el NASTIC
no la cagi i el any que ve a segona B.

segona part del partit 0=0

Apa Noi

Pitu Tarrasa ha dit...

Txon, tens un regal al meu bloc.
Salut!

Anònim ha dit...

Hola Salvi!
Tens un premi al meu bloc, oi que el passes a recollir?
Petons per tu i la teva preciosa família :-*

Unknown ha dit...

Ah... doncs potser m'agrada més la idea de Tripoli que no Tarragona, per allò del sud, el nord d'Àfrica, el desenvolupament...

Anònim ha dit...

salvi

que fem
no se res de res de tu,
que fem
anem a per ells,
que fem
si tu no començes a fer,
que fem
no fem res
per que ells

si fan

que

no fem res

Apa Noi

Anònim ha dit...

salvi

QUE FEM ,COLLONS

SEGONS EL CONSTITUCIONAL

El concepte de nació de l'Estatut no té cap valor

El Tribunal Constitucional (TC) accepta que Catalunya es defineixi com a nació en el preàmbul de l'Estatut, però reconeix també que no té efectes jurídics.

JO ESTIC PRETARAT, QUE FEM

Apa Noi

Herois ha dit...

Vindran Herois a Tarragona 2017? Esperem que la selecció espanyola de qualsevol cosa que hi competeixi quedi sempre eclipsada pel bon treball dels Herois!

Sigueu Herois!