13 de març 2008

LLUÍS ARAGONÈS. I AMB EL SOMRIURE, LA REVOLTA.


El fàcil en aquests moments, és fer varies coses. No dir res i el temps ja ho curarà tot; fer el típic escrit donant el “pesa’m”; o, fer el que crec que s’ha de fer, afrontar la realitat, encara que a voltes sigui dura, i animar a les persones que han donat la cara. Estic parlant dels resultats d’ERC a les passades eleccions espanyoles. Jo personalment, ja preveia una baixada (no oblidem que els 8 diputats estaven sobredimensionats per tot un reguitzell de circumstàncies alienes a ERC), però potser no tant. Confiava en no perdre el grup parlamentari de Madrid, i per descomptat que el company Lluís Aragonès sortís escollit. Les coses, però, han anat com han anat, i cal afrontar-les tal i com són. Cal analitzar, sempre dintre del partit, el per què de tot plegat i passar pàgina per afrontar properes comtesses electorals amb garanties.
Abans d’acabar, però, em vull referir a la persona del Lluís Aragonès, per què és de justícia parlar-hi. El Lluís abans de res, és bona persona. I, això, en política ja és molt. En segon lloc, és pencaire. I, això, en política també és molt. En tercer lloc, creu en la gent. I això en política també és molt. I en quart lloc, i últim, creu en el seu partit... i això, a ERC és molt.
Per tant, ha patit una sotragada, cert, però estic segur que sabrà aprendre (és molt llarg), i a banda de tornar a aixecar-se, sabrà trobar de nou el camí per arribar a un altre port. Els que de veritat t’apreciem i t’admirem ho farem possible.
Una abraçada i molts ànims!

31 comentaris:

Anònim ha dit...

Salvi, lamento la baixada d'ERC, sobre tot perqué la veu de Catalunya es torna més dèbil. Crec que hem d'apendre a que els catalans si anem dividits a Madrid, ens foten i pitjor si anem junts amb el representants del jacobinisme i del que s'assentaban a la banda del PSOE en les negociacions amb l'Estatut. En el futur tindriem que a "Madrid" anar junts els catalans que sentim a Catalunya com la nostre unica nació.
I a Catalunya a no fer-nos la punyeta fen el caldo gros als espanyolistes de tot dos extrems.
Txon, Visca Catalunya, sobirana.

Salvador Guinart ha dit...

Feliu, em despistes... em dius Salvi, i m'acabes dient txon...
Entenc que em coneixes i que tot plegat ha estat una mica desagradable. Et demano disculpes. Hauriem de tornar a l'inici de tot plegat i "restablir les relacions diplomàtiques", no creus?.
Estic bastant d'acord amb el que escrius... tot i que no és tant simple. Tampoc et fotaré el rollo ara, m'estic pensant fer una entrada al bloc parlant de tot plegat.
Bé, "feliu", que et vagi bé, i espero seguir llegin-te pel bloc, i, com diria aquell: una abraçada republicana. (que no se ben bé que vol dir, però queda bé) ;-)

Anònim ha dit...

hi ha camins que cal una bona hòstia per tal de reflexionar, i sí, ja sé que la violència no serveix de res (tot i que totes les nacions assoleixen estats gràcies a dur-la a termini) però és el que calia.

a erc l'heu cagada.
i perdona'm la sinceritat i el cop de puny al fetge, però és la veritat.
no podeu equivocar-vos, no podeu ser com la resta de partits, per què voleu crèixer i el que oferiu ha de ser diferent.

la gestió del tripartit ha estat desencertada, en montilla ha sabut vendre molt bé, tant per activa com per pasiva, la imatge d'amo del corral i això no us ha beneficiat.

si no marqueu diferències, al final tot es dilueix tant que votar erc o votar ciu o votar fins i tot psc acaba semblant igual....

no sé quina és la solució fàcil, jo no em guanyo la vida amb això, però cal fer una reflexió a fons i pendre decissions...

tot i que hi ha un bon guirigall aquí enmig, el carretero, el puigcercós, el renyer (alias "paseando a miss daysi"), el carod ("mis daysi")...au vinga, només falta la patum de berga....

molts ànims i endavant però arromangueu-vos per què teniu molta feina a fer...

salutacions

ricardo santiago.

Anònim ha dit...

SALVI

JA SAPS QUE VAIG DIR FA TEMS, SI ET PRESENTAVES COM A NUM 1 ES PODRIA FER ALGUNA COSA, PERO NOI QUINA "CERCAVILA" TENIU AL PARTIT, I AIXO NO ES TOT, FALTA LA TRACANADA FINAL

SALUT I REPUBLICA

Anònim ha dit...

Salvi, et conec, tú no sé, però a vegades m'has dit txon, i m'agrada, bé, passats el acolaraments de les eleccions, crec que ets bona persona, sincera ( a vegades massa) i republicana, cosa que a mi em té el cor robat, però em dol que els catalans que aspirem a autogovernar-no en fem la guitza, semblen com a germans que ens disputem l'herencia familiar, Catalunya va anar bé, quan els germans s'avenien, un es quedada al mas i l'altre sortia al mon, si anava malament tornava a la casa pairal, així molts van fer la fortuna a les amériques i a les fábriques, som pocs i em d'anar units, Salvi primer el país i desprès ja uns ho farem, no podem ser la riota dels espanyolistes jacobins, inclus crec que a les properes generals,tindriem que fer una especie de Solidaritat Catalana. t´hi apuntes.

Anònim ha dit...

Salvi, Salvi,

Fes memòria, sisplau. Aquest tio, el Feliu, al bloc del Gerard diu que a l'època de l'Heribert Barrera havia militat a ERC i que se'n va anar amb l'Hortalà. Diu també que son pare va lluitar a la Guerra Civil al bàndol republicà. Salvi, tu coneixes mitja Tarragona. Saps qui podria ser? Endevina-ho, sisplau, perquè, a tu et fa la pilota (no sé perquè), però el demés personal no convergent el matxaca implacablement i cruelment. Cuida't i vés amb compte amb aquest paio.

El Mossad català

Anònim ha dit...

a tarrgona governa erc?
comen-seu per aqui
es per pensar-hi
rcm

Unknown ha dit...

Jo també pesno que fa falta dins d'ERC una política més agosarada, que connecti amb els que ens considerem patriotes.

Salvador Guinart ha dit...

Bon dia Ricardo,

l'altre dia vaig tenir algun problemilla amb una persona que de tant en tant intervé en aquest bloc, i, a banda d'esborrar tot el que ens vam dir (no estic especialment orgullós del que vaig dir), vaig estar temptat de posar el filtre "anti anònims"... però vaig pensar (de tant en tant penso,saps): "si poso el filtre, el Ricardo Santiago no podrà intervenir". Merda!. No puc posar filtres. Evidentment, que hi ha altre gent que m'escriu i que són amics (o no), o que senzillament, "pasaven per aquí", i et deixen la seva opinió. Dit això, ara són les 7 i 18 minuts del matí de dissabte... Ara tinc que fer una mica de papa i anar a esmorzar a l'Avi Tòful (ja saps, coses sense colesterol)... i com no et vull donar una resposa qualsevol (ni a tu, ni a ningú,... però a tu especialment), ni una resposta ràpida per passar l'expedient, prefereixo respondre aquest migdia o tarda (avui tinc assaig d'armats a les 5 i no se com m'ho faré), per que com diu l'anunci: "POR QUE TU LO VALES"
Salut amic, i fins la tarda.
(Tampoc et pensis que et fotaré un ceremonial, eh?) ;-)
Salutacions.

Anònim ha dit...

salvi
ara son les 07.45.hores i per cert dius ... Ara tinc que fer una mica de papa

no compnyn, un mica no , SEMPRE

SE QUE ES UNA ESTRESIÓ TEVA DE BON ROLLET PERO EQUIVOCADA


UN PARE DE FAMILIA NUMEROSA
SEMPRE

RCM

Oscar Ramírez ha dit...

Salvi, em sap greu per gent com tu que fa anys que treballeu a fons des d'Esquerra Republicana. Pels dirigents del partit no em sap greu. Ells mateixos haurien de veure que cal una renovació total i que les picabaralles únicament desgasten més i no ajuden a sortir d'una situació complicada i que, si res canvia, anirà a pitjor. Una abraçada!

Anònim ha dit...

molt agrait pel que dius i pel que fas.
ja sé que això de l'anonimat és una conya, hi ha gent, com l'Aregio per exemple, que molts cops no em publica, i no per què li foto cops de destral, sino per què amb el seu criteri, si no sé qui ets no sé amb qui parlo doncs res d'opinar, el que fa és oblidar que si bé és cert que els que tenim/u un bloc decidim/u qui opina i qui no, jo continuo pensant que mentres darrera l'anonimat no hi hagi l'interés d'esbudellar tot fent memòria de les mares de la gent, és una manera laxa de donar opinions...

res, que tinc ganes de saber què et ronda pel cap, còm et sents i còm veus el futur....

salutacions cordials

ricardo santiago

Salvador Guinart ha dit...

Ricardooooooo!!!!! m'estàs insinuant que tens un bloc????!!!!, i que cony esperes per dir-me quin es????? Serà possibleeeeee?????, quin morro gastes tiu!!!!!. Ah no, si no em dius quin bloc tens no et penso contestar!. Serà c....brón!!!!. Segur que deus tenir un bloc de PUTÍSSIMA MARE, I jo aquí fent el pena!!!!. Txon txonet, si vols que et respongui i et segueixi respectant com fins ara... ja saps!, m'has de dir la teva adreça de bloc... flipooooo!!
Com dius tu: posi'm als peus de la seua senyora.
Una abraçada!!

Unknown ha dit...

És el que te això dels blogs, que a vegades poden produir-se desajustos... així si ricardo diu quin blog te.... zap... anirà perdent l'intríngulis... O no...

Anònim ha dit...

Salvi, pasa pel blog d'en Gerard Castells, no sé al veig una mica "raru", sembla que doni un full de ruta al ZP, no sé done-li una mirada i fés algun comentari.

Anònim ha dit...

no és pas per perdre l'intringulís, és que en el fons el que faig és provar d'anar-me soltant...
no oblideu que això de fer un blog és mostrar-se, en major o menor mesura, a un públic divers.

i jo, que no vull tocar temes d'actualitat més que res per què per tocar-los pitjor del que feu valtros (tota la canalleta mediàtica de la zona) doncs prefereixo anar fent-ne un parlant de coses diverses i d'una forma de veure la vida, que no pas d'opinions lligades al dia-dia, doncs amb els vostres vaig xalant prou....

seguirem en contacte, però no defugi les respostes, què coi li passa pel cap guinart??

no voldrà pas comprar-se una gorra de plat i mirar de fer-se xòfer també!!!!

salutacions cordials,
ricardo santiago

pd.:no tinc peus on col.locar-lo, per lo que el situaré a la vora de la mare de dèu de montserrat...entenc que un blocaire com vostè, amb la creu en portada i orgullós de ser confrare, ho acceptarà amb el respecte que pertoca....

Anònim ha dit...

Ei no m'he tornat boig. No cal ser cap lumbrera per veure quina hauria de ser l'actuació lògica del Zapatero si volgués acabar realment amb el "problema catalán". Si en aquesta legislatura donat-nos més peixet que una altra cosa aconsegueix sortir com el bó de la peli, imagineu-vos què pot aconseguir deixant-nos sense arguments.

No dic res que no sigui de sentit comú per un socialista. Potser dic alguna cosa que no se li ha passat pel cap a l'Iceta?

Gerard

Salvador Guinart ha dit...

Buuuff, que se m'acomula la feina!!!. A veure, anem a pams amb les respostes.

Anònim del dijous 13, sobre el que dius de mi, es per que m'estimes molt... i sobre la estracanada final, no entenc com no ha passat abans. Espero estar a la trinxera i amb el casc posat i veure-les passar.

Tondo, ja fa alguns mesos que no estem fins, i després passa el que passa. A banda de que t'agradi més l'Aragonès o el Renyer, considero que les coses es poden fer o bé o malament, i en aquest cas, s'han fet malament. No crec que tot el merder intern previ a escollir el cap de llista hagi tingut alguna cosa a veure en els resultats, el que està clar, però, es que la gent no vol merders. Començant pels de dintre. I, jo em poso d'exemple.

Salvador Guinart ha dit...

Benvolgut i mai prou apreciat Ricardo Santiago: algunes consideracions sobre el que em dius.
1.- A ERC l'hem cagada. No puc expressar tot el que sento, però acabaria estant d'acord amb tu. Començant per tot el procès intern de la tria de candidat, fins a la "campanya" electoral dels 30 segons dels collons. Amb tot això fas un pack i ho pots llençar a la brossa directament. És una llàstima, però, la feinada que s'ha fet (i ara parlo en clau local, que és la que conec de primera ma), per que no em parat. I a més a més, una feina feta a consciència, per comarques, sectors, etc.
2.- Tema tripartit. No crec que es pugui atribuir els resultats electorals al govern de la Generalitat. O, com dius tu, a la gestió. Tot i que estic banstant, bastant d'acord en que si no "marques paquet", al final el peix gran es menja al peix petit (tant aquí - Ajuntament de Tarragona; com a la Generalitat). Jo crec (tornant als resultats), que ha hi hagut un bipartidisme (a banda de que si "si tu no vas, ellos vuelven"), i que el nostre votant, s'ha quedat a casa. Està en mans dels que manen preguntar-se el per que s'han quedat a casa, i que cal fer a partir d'ara per motivar-los.

Sobre el que em comentes dels companys de partit, prefereixo no opinar (de moment), sóc un treballador del partit i tinc família.

Però algun o altre a la Oliva...

Anònim ha dit...

Salvi, et veig una mica "depre" al contrari del teu company Gerard, sereu de "families" diferents, tú ets crític i fas autoreflexió, això es bó. No obstan fitxet si el "tu no vas, ellos vuelven" i els vostres no hi han nat, voldria dir que els antics votants d'ERC prefdereixne el "ellos vuelven". No, no crec que vagi per aquí la cosa, jo penso més amb la "contaminació espanyolista" soferta al fer la lligada amb el PSC-PSOE, això es el que os ha passat, independenment del marca o no paquet, que com saps es pot fer amb un mocador o auberginia.
El replanteix, es que si encara formeu part del catalanisme sobirì e independent que us va catapultar a tenir 8 diputats a Madrid i a tindre la clau tant allà com a aquí.
Penso que la Casa gran de Catalanisme (cada vegada més petita) sense renunciar als propis objectius ens ha d'unir per fer front a l'espanyolisme que suposa el bipartidisme.
Lo de l'Oliva encra que en metàfora, es una mala sol·lució.

Anònim ha dit...

QUE NOI TRANQUIL, QUE NO PASA RES,

SOLS QUE ARA NO DEMANEN TREURA EL CUADRE DEL FELIP AL SALO DE PENS DE L`AJUNTAMENT , PASEM A ANAR A MADRID A REGALAR.LI UN CUADRE AL SSMM EL REI DE ESPAÑA.

PER CERT ALS REGIDORS DE ERC ÀL EQUIP DE GOVER LI RELEGAREM UNS¡KILOS DE PINTURAS PR QUE CREC QUE NO PINTEN RES DE RES.


EEEEEEEEEEEEEE REPUBLICANA DE CATALUNYA

SALUT I REPUBLICA

UN TARRAGONI

Anònim ha dit...

QUE NOI TRANQUIL, QUE NO PASA RES,

SOLS QUE ARA NO DEMANEN TREURA EL CUADRE DEL FELIP AL SALO DE PENS DE L`AJUNTAMENT , PASEM A ANAR A MADRID A REGALAR.LI UN CUADRE AL SSMM EL REI DE ESPAÑA.

PER CERT ALS REGIDORS DE ERC ÀL EQUIP DE GOVER LI RELEGAREM UNS¡KILOS DE PINTURAS PR QUE CREC QUE NO PINTEN RES DE RES.


EEEEEEEEEEEEEE REPUBLICANA DE CATALUNYA

SALUT I REPUBLICA

UN TARRAGONI

Anònim ha dit...

QUE NOI TRANQUIL, QUE NO PASA RES,

SOLS QUE ARA NO DEMANEN TREURA EL CUADRE DEL FELIP AL SALO DE PENS DE L`AJUNTAMENT , PASEM A ANAR A MADRID A REGALAR.LI UN CUADRE AL SSMM EL REI DE ESPAÑA.

PER CERT ALS REGIDORS DE ERC ÀL EQUIP DE GOVER LI RELEGAREM UNS¡KILOS DE PINTURAS PR QUE CREC QUE NO PINTEN RES DE RES.


EEEEEEEEEEEEEE REPUBLICANA DE CATALUNYA

SALUT I REPUBLICA

UN TARRAGONI

Anònim ha dit...

QUE NOS ROBAN EN EL AYUNTAMIENTO Y NO PASA NADA DE NADA, QUE NOS ROBAN el PATRIMONIO DE TODOS

COÑO QUE NOS DESPLUMAN

Anònim ha dit...

asemit
eentra al nostra blog
estem pagan els favors

salut

Unknown ha dit...

El merder -evidentment- treu glamour i per tant vots...

Anònim ha dit...

SALVI
QUINA MERDA EL NOSTRE NASTIC ENS FA PLORAR I FER EL RIIDICUL
PER CERT EL 2016 PETITET DE LA SAMARRETA ES VERGOÑOS QUE VOL DIR, AQUEST NUMERET, ALGUNS TARRAGONINS SABEM ALGO DEL 2016, I ELS DE CORDOBA ALGO MES=
FEM CIUTAT
O
FEM VERGONYA,

PD MIRA CARTES AL DIRECTOR EL PUNT TARRAGONA

SALUT

Anònim ha dit...

bones senyor
dues coses
primera, treu els bànners automàtics home...que fan molta ràbia coi i no et jubilaràs abans gràcies a ells jejeje
segona, treu-te la droperia de sobre i sigues una mica, bloquerament parlant, productiu.

salutacions
ricardo santiago

pd.: per cert, tu de qui ets? del nicolas cage? o de miss daysi??

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

La davallada d'ERC és perquè es tractava d'eleccions generals. A les autonòmiques la cosa canvia.

Anònim ha dit...

savi

una viagara i amunt.


apa noi

Unknown ha dit...

I si el Nàstic baixa? Hauries de fer un post nastiqueru!