16 d’oct. 2007

LA PACIÈNCIA ÉS LA MARE DE LA CIÈNCIA


De manera regular, els amics de la Web NasticdeTarragona.com em demanen una col·laboració en forma d'article. Avui els hi he enviat l'escrit que us adjunto per si li voleu donar una ullada, i de passada, per si també hi voleu dir la vostra.

Salutacions.

LA PACIÈNCIA ÉS LA MARE DE LA CIÈNCIA

I mai millor dit. Estem en un moment d’impàs, i això es nota. Segurament, hi ha un sector de l’afició del Nàstic que comença a estar una mica impacient per que els resultats no acaben d’arribar. Ho entenc. També puc arribar a entendre alguna crítica que he llegit. A crítiques tothom sabem jugar. I jo el primer. Entenc que quan cal, i sempre en un sentit positiu, les crítiques s’han de fer. Evidentment. A més, és un exercici molt sa. El que passa, es que enguany les coses entenc que s’estan fent força bé, i el que cal és tenir un pèl més de sort.

Si analitzem les 8 jornades que portem, veurem que ha passat gairebé de tot. M’explico. Lesions, expulsions, arbitratges de dubtosa qualitat (aquests paios es mereixen un article a banda), penaltis en contra, errors nostres “garrafals” (sobretot en defensa), i, és clar, amb tots aquests condicionants “en contra”, diguem-ne que les coses costen més de que surtin bé. Analitzeu, si no, el primer partit a casa: guanyem en plan “Dream Team”, però al minut 15 (crec), es lesiona l’Abel Buades i al vint i pico el Mingo i a més 6 setmanes de baixa. Au!, arribar i moldre!. La segona jornada; desplaçament a Córdoba minut, 25 ens expulsen a l’Òscar Rubio i cap al final del partit expulsió del Tati Maldonado... i si seguiu analitzant la resta de partits sempre tenim un o dos factors per l’estil en contra.

De tota manera, crec que no hi ha motius, de moment, per encendre les alarmes. Al contrari. Malgrat tot i tot, estem desens a 7 punts del Sporting de Gijón que és l’equip que marca l’ascens. També hi haurà, evidentment, el “nastiquero” que pensarà que estem a 5 punts del descens. Doncs sí, també estem a 5 punts del descens. Ara no diré el nom per que tothom el coneix, però l’any de l’ascens a primera, en una tertúlia a Tarragona Ràdio, cap allà pel mes de abril, quan estàvem a la “pomada” a un punt del tercer classificat i per tant, hi havia l’esperança de pujar a primera, un destacat “nastiquero” i company de tertúlies, va deixar anar amb aquella alegria que el caracteritza, que si, que d’acord, però que no perdéssim de vista que estàvem a 17 punts del descens. Ens varem quedar tots perplexes!. Explico això, per que sempre trobarem algú que malgrat les coses vagin bé, ell les seguirà veient de color negre. I es que d’aquests, a l’afició “nastiquera”, hi ha uns quants.

Enguany, tenim una de les millors plantilles dels últims temps. Quan les “circumstàncies” ens han respectat, hem jugat de conya. Tenim equip per afrontar qualsevol repte, inclús el de pujar a primera divisió. De tota manera, i acabo, us recordo (i segurament em faré pesat), que no fa tants anys el Nàstic era “carn” de segona B “insecula seculorum”, i fins i tot de vegades fent l’ullet a la tercera divisió. Per tant nois – i noies -, gaudim de la segona A que no és broma.

Salut!

16 comentaris:

mossèn ha dit...

cada cop tinc molts mes problemes per aparca el buga vora el camp !!! ... pq coi la penya no anirà a peu ??? ... dropos !!! ... salut tio bo

Salvador Guinart ha dit...

Senyor Mossèn,
vós sempre tant esplícit.
Jo, sempre amb el consentiment de la meva estimadíssima dona, surto de casa dues hores abans. Aparco al tenis, faig el cafetó (y lo que se tercie), xarro amb els amics - com no conec a ningú!!- i després xino-xano vaig cap el camp, al meu seient de preferent a desfugar-me amb el línier. És una teràpia que us recomano... tenint en compte el "nivell" de l'arbitratge d'aquest país, no hi ha diumenge que no foti algun "macagun".

Salut eminència.

Herois ha dit...

Hem estat de pega amb les lesions. la de Mingo, una p....a.

Anònim ha dit...

dubto que ara hi hagi més problemes d'aparcament que l'any passat.... més que res per què de socis d'aquells dels bons, dels "de primera", se n'han donat de baixa uns quants (bastants pel que diuen a taquilla)....
els que som socis "tres dígits" recordem l'època que aparcavem de conya, però això sí per veure al castellò....

estic d'acord amb el Salvador en lo de la paciència, però jo també recomanaria prudència i, seguint amb la rima, coherència.

som lo que som. no ho oblideu/em.
dos-cents i poc desgraciats i les senyores d'algns, a les cinc de la tarda d'un diumenge d'hivern, enfront un hospitalet de pena.
no. no és fa cent anys. és fa no res, just acabar/començar segle.

els peus apegats al terra, o ni amb paracaigudes evitarem "calcamoniar-mos" amb les pedres....

salutacions
Ricardo Santiago

zel ha dit...

un goig arribar aquí de cal mossén, ara mateix fa una predicció, el nàstic tornarà a primera, ja ho veuràs, zel dixit, salut nouconegut!

mossèn ha dit...

digueu-me on es col.loqueu de preferent que amb la meva super-chuli-pijo càmara de video us inmortalitzaré i us tindre com a protector de pantalla !!! ... sí, estic a tribuna ... salut

Salvador Guinart ha dit...

Eduard d'Herois: Doncs si noi. Un motiu és aquest les ditxoses lesions. Sembla, però, que ara la infermeria es va buidant.

Gràcies per intervenir. Una abraçada.

Ricardo Santiago: Sobre el tema de l'aparcament i les baixes. El problema d'aparcament és el mateix. Jo agafo el cami del Nàstic per sortir al parquing que hi ha al costat del pabelló. Si vaig dues hores abans, l'urbano que hi ha al pont que desvia per anar a la Vall de la Rabassada, em deixa passar. Si faig una mica més tard, ja em desvia i tinc que anar a aparcar darrera el tenis. D'altre banda, les baixes que s'han produït aquest any, i que em vist reflexat en els carnets, són les baixes de la temporada passada. Jo tenia el número de soci 1.169 i ara tinc el 1.159. Les baixes que s'han produït enguany (la temporada del descens), ho veurem reflectit en el carnet de la temporada que ve. (això és la informació que em van donar al club). Sobre el que dius de temporades pretérites, jo recordo que, no fa tants anys, aparcava sota de les moreres del camp que hi ha al costat de tribuna. Abans era de terra i els dies de partit feia les funcions de parquing. Els partits amb el Lalin, Endesa Andorra, i Binèfar eren el pa nostre de cada temporada.
Completament d'acord amb la reflexió final que fas amic.

Una abraçada Ricardo.

Salvador Guinart ha dit...

Hola Zel, siguis benvinguda i t'agraeixo la teva intervenció. Espero que les teves prediccions es facin realitat. Moltes gràcies. Si no et fa res, com els amics dels meus amics són també els meus amics, et linko al meu bloc.
Petonets virtuals.

Benvolgut Mossèn: Jo estic situat si fa o no fa al mig del camp. Si ens ho mirem des de la teva possició, segueixes la linea del mig camp, i pujant una mica la vista, veuràs la barana vermella que hi ha a preferent. Doncs el primer seient vermell que hi ha i que dona al passadís de les escales hi sóc jo, amb la meva gorra (tenim el sol de cara).
Petonets angelicals.

CAGARRO ha dit...

ENTREU AL NOSTRE BLOG I COMPROVAREU QUE CAMBRILS ÉS UN REFERENT EN BRUTÍCIA! ENTREU A CANBRILS CANBRUT! UN BLOC MOLT PUDENT!

Sherlock Holmes ha dit...

Que m'heu cridat?...ja soc aquí.
veig que hi ha més competencia i a sobre tenim un cagarro.

Dani Juárez ha dit...

Hola Salvador,

Primer convidar-te a tu i tots els nastiquers al cinquè aniversari de la nostra penya, Passió Grana. Farem una taula rodona molt interessant amb el Carles Cortes moderant.. Intervindran Miqui tono del diari, Ricardo Resta, Antoni Vallverdú i Carles Borrellas de la SAD, el Cosano i jo mateix. Porta per títol; Nàstic, el nou projecte.
Acabarem amb un pica-pica i xerrant de futbol...

Estic bastant d'acord amb quasi tot el que dius, però no oblidis el pressupost d'onze milions d'euros (el més gran de la categoria) i alguns contractes llargs.. Què passarà si la piloteta no vol entrar?. Ja saps com funciona aquest mòn..

Doncs res.. fins un altra.

Dani Juárez ha dit...

Per cert, els actes de la penya es faran al local de l'Associació de veïns de L'Albada. Tambè vindran alguns jugadors del primer equip..

Salvador Guinart ha dit...

Bon dia Dani,

abans de res agraïr-te dues coses:
1.- Entrar al meu blog i deixar la teva opinió.

2.- Convidar-me a aquesta trobada nastiquera.

Només un detall "sense importància", quin dia ho feu i a quina hora??. Si m'ho puc combinar, m'agradaria venir.

Moltes gràcies.

Una abraçada.

Dani Juárez ha dit...

je,je..
Ostras amb el meu cap, perdona home!
Serà el divendres dia 2 a les 19.30h.
Encantat de que vinguis, a més, segons com vagi el resultat a Numancia pot estar bastant interessant la taula rodona.

ja et deia..."que quan la piloteta no vol entrar..", comencen a sortir els dubtes.

Gràcies i perdona de nou, sòc un despistat.

Anònim ha dit...

Salvador, tindries que estar tranquil el "prometedor" Ballesteros ja va dir: "Al Nastic el que faci falta" i ell es home de cumplir les promeses.
Nomès espero que perdin uns quans partits més i els tarragonins/es ens estalviarem un nou camp.

Salvador Guinart ha dit...

Farta del futbol:
Discrepo del que dius. Jo espero que guanyem partits i que en un any, en dos o en els que calguin tornem a ser a primera divisió. De tota manera, a segona ja hi estic bé. El camp no costarà res a la ciutat. A més, si costés res, a mi ja m'està bé. Hi ha tantíssimes i tantíssimes coses que s'han fet (INÚTILS) amb els meus impostos...

Hem sap més greu les destrosses urbanístiques que va fer un dels teus. L'ínclit Angel Fernández. Aquest ha de menjar a banda. O sigui, que estem a anys llum de totes les seves "grans obres" per la ciutat de Tarragona. De moment, convergents, muts i a la gàbia. Les cabres pels seus pecats tenen els genolls pelats.

Au!!, salut!